Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΔΕΘ: Η 11η Σεπτέμβρη να είναι η 5η Μάη της Θεσσαλονίκης!



ΔΕΘ: Η 11η Σεπτέμβρη να είναι η 5η Μάη της Θεσσαλονίκης!

30/08/2010
πηγή: Ο ΕΡΓΑΤΗΣ

Τι ακριβώς να προβάλλουμε; ‘Οτι το εργοτάξιο της ΜΕΛΚΑ έκλεισε και οι εργάτες έμειναν απλήρωτοι παρά τις περί αντιθέτου απόψεις το προέδρου των οικοδόμων ότι η “κατάσταση είναι υπό έλεγχο” ή τις υποσχέσεις νομαρχίας και λοιπών πολιτικάντηδων.

Την απόλυση του πρώτου εργαζόμενου (έγιναν δυό, ενημέρωση στις 23.12 ) από το εργοστάσιο ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ αμέσως μετά την επαναλειτουργία του κι ασφαλώς έπονται όσοι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία. Το μονοήμερο “αγωνιστικό” προφίλ του σωματείου μετάλλου για πολλοστή φορά χάνει παρτίδα, μόνο και μόνο για να κερδίσει μερικές αιτήσεις μελών και δυστυχώς τα πράγματα πήγαν όπως ακριβώς τα προβλέψαμε, ελλείψει οποιασδήποτε αποφασισμένης ηγεσίας.

Το επί δίμηνο κλείσιμο της ΚΟΝΤΙ χωρίς να πέσει ντουφεκιά, ενώ ΕΚΑΒΙΤΕΣ, δημοτικοί υπάλληλοι και πληθώρα άλλων εργαζομένων μένουν απλήρωτοι και με αβέβαιο μέλλον. Το χάος στο Νοσοκομείο;

Αν το πιστεύει όμως κανείς, το πιο σοβαρό θέμα των ημερών είναι οι λίστες των περιφερειαρχών, των δημάρχων και των αυτοδιοικητικών σχημάτων. Τέτοια ζέση να αναλάβει κανείς τη χρεοκοπία του κράτους είναι γεγονός πρωτόγνωρο. Σε πλήρη αντίθεση με όσα συζητάει και όσα σκέφτεται ο κάθε εργαζόμενος.

Αν θυμηθεί κανείς, πέρυσι οι συζητήσεις για ΔΕΘ είχαν ανάψει νωρίς, η φωτιά του Δεκέμβρη παρά τις ευρωεκλογές κρατούσε ακόμα, εξάλλου κανείς δεν ήξερε ότι ο Κωστάκης λίγες μέρες πρίν τη ΔΕΘ θα την κοπανούσε προκηρύσσοντας εκλογές.

Φέτος, στην μεταμνημονίου εποχή, πολλοί έλεγαν ”να δεις τι θα γίνει το Σεπτέμβρη” κι αυτοί κυρίως αριστεροί. Τώρα ο Σεπτέμβρης ήρθε και η μάχη μετατίθεται το Νοέμβρη για τις εκλογές και μετά από αυτές σίγουρα θα αναβληθεί επ’ αόριστο.

Τη πολιτική άπνοια της αριστεράς κοινοβουλευτικής και μη, με εξαίρεση μικρές οργανώσεις (ξεκάθαρα το ΕΕΚ, το ΝΑΡ με αμφιταλαντεύσεις) και κινηματικές καταστάσεις όπως η ΑΚ Θεσσαλονίκης, οι Επιτροπές Αγώνα κατά των διοδίων, είναι οι μόνες που καλούν για μια ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία. Πολλοί ποντάρουν σε μια επανάληψη των αριθμών και των καταστάσεων αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Αναμένονται βέβαια διάφορες συναντήσεις αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η ”πολιτική σιγή” δεν είναι αθώα. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν πριν τη ΔΕΘ θέλοντας και μη.

Ας το θυμόμαστε αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου