Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ (μόνο;)


Έρευνα για το κλωνοποιημένο.. γάλα
Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας έρευνας μετά από τις καταγγελίες ενός βρετανού κτηνοτρόφου ο οποίος δήλωσε ότι πωλείται το γάλα από αγελάδες που έχουν κλωνοποιηθεί, κάτι που απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του, δήλωσε την Παρασκευή στην International Herald Tribune ότι κάθε μέρα αναμειγνύει το γάλα που αρμέγει από μία αγελάδα η οποία έχει γεννηθεί με την μέθοδο της κλωνοποίησης με αυτό των υπόλοιπων αγελάδων του κοπαδιού του.

Ο βρετανός κτηνοτρόφος ανέφερε επίσης ότι έχει πουλήσει τα έμβρυα αυτής της αγελάδας σε κτηνοτρόφους που βρίσκονται στον Καναδά.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA) "θα διερευνήσει φυσικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην εισαγωγή στην τροφική αλυσίδα ενός νέου τροφίμου το οποίο δεν έχει εγκριθεί" δήλωσε ένας εκπρόσωπος του οργανισμού.

"Από το 2007, η ερμηνεία της FSA για την νομοθεσία είναι ότι το κρέας και τα προϊόντα που παράγονται από κλώνους και τους απογόνους τους θεωρούνται ως νέα τρόφιμα και επομένως χρειάζεται η έκδοση μιας άδειας στην αγορά, σημείωσε ο βρετανός εκπρόσωπος.

"Η Υπηρεσία δεν έλαβε κανένα αίτημα που να σχετίζεται με την κλωνοποίηση και δεν έχει χορηγηθεί καμία άδεια" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της FSA.

Από την πλευρά του ο Πίτερ Στίβενσον, του οργανισμού "Compassion"στην παγκόσμια γεωργία, εξέφρασε την ανησυχία του.

"Η FSA πρέπει να δράσει γρήγορα για να εντοπίσει και να αποσύρει αυτό το γάλα από το εμπόριο. Η κλωνοποίηση των ζώων της φάρμας μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά" σημείωσε ο κ. Στίβενσον, τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απαγορεύσει την πώληση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από κλωνοποιημένα ζώα και τους απογόνους τους.
πηγη: 9.84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου