Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αυξήσεις στους συνεργάτες των υπουργών, bonus στους συνεργάτες των βουλευτών


Αυξάνονται οι αποδοχές των υπαλλήλων των πολιτικών γραφείων του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών και της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, με τροπολογία που ψηφίσθηκε στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική ευθύνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής. Την ίδια στιγμή, με απόφαση που υπογράφτηκε από τον πρόεδρο της Βουλής στις 23 Ιουλίου, μοιράζονται μπόνους 3.000-6.000 ευρώ στους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, όπως αναφέρει το Veto.

Την ώρα που περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών, οι στενότεροι συνεργάτες των υπουργών και του πρωθυπουργού θα παίρνουν πλέον και τα επιδόματα, και τις αποζημιώσεις που θα έπαιρναν αν υπηρετούσαν στην οργανική τους θέση ή αν υπηρετούσαν σε περιοχές προβληματικές ή παραμεθόριες, σύμφωνα με την Αυγή.

Όσον αφορά στους επιστημονικούς συνεργάτες βουλευτών και ευρωβουλευτών, ειδοποιήθηκαν να καταβάλλουν μία απλή βεβαίωση προκειμένου να λάβουν μία έκτακτη αποζημίωση. Οι δικαιούχοι είναι έως και 664 άτομα, αφού κάθε βουλευτής/ ευρωβουλευτής δικαιούται να έχει μέχρι δύο επιστημονικούς συνεργάτες.

Όλοι οι βουλευτές κλήθηκαν να ενημερώσουν το λογιστήριο της Βουλής μέχρι την Παρασκευή σχετικά με τους συνεργάτες που απασχόλησαν. Όπως αναφέρει το Veto, οι βουλευτές κλήθηκαν επίσης να καταθέσουν βεβαίωση με το όνομα έκαστου συνεργάτη που «απασχολήθηκε για το χρονικό διάστημα από 14.10.2009 έως 16.7.2010 επί πλέον και πέρα από τον κύκλο της συνηθισμένης εργασίας και είναι δικαιούχος της έκτακτης αποζημίωσης που προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. 11065/7378/23.7.2010 απόφαση του προέδρου της Βουλής».

Τις πιο πολλές βεβαιώσεις κατέθεσαν μέχρι την Παρασκευή οι ίδιοι οι επιστημονικοί συνεργάτες, στην ερώτηση των οποίων για λεπτομέρειες, οι αρμόδιοι του λογιστηρίου της Βουλής απαντούσαν γενικά ότι πρόκειται για «ένα bonus σε αντικατάσταση αυτών που σας κόπηκαν...», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
πηγη: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου