Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Στον Εύοσμο το δημοτικό συμβούλιο έχει καθήκον να τελειώνει μ’αυτούς που τολμούν να διεκδικούν!


Στον Εύοσμο το δημοτικό συμβούλιο έχει καθήκον να τελειώνει μ’αυτούς που τολμούν να διεκδικούν!
Πρωτοφανής και μεθοδευμένη η επίθεση που δέχονται οι απολυμένες της δημοτικής επιχείρησης Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη!
Το δημοτικό συμβούλιο του Ευόσμου πρωτοτύπησε ακόμη μια φορά!
Στην συνεδρίαση της 29ης Ιούλη, το δημοτικό συμβούλιο του Ευόσμου αναίρεσε τον εαυτό του!
Αποφάσισε με σχετική πλειοψηφία ότι η ομόφωνη απόφαση του Ιούνη του 2009, που βεβαίωνε ότι οι συναδέλφισσες εργάσθηκαν με άτυπη σύμβαση απο τον Ιούλη ώς τον Σεπτέμβρη του 2002, ήταν λάθος! Ήδη ο κ. Τζάλας, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, αμέσως μετά την αίτηση θεραπείας (ένσταση), των συναδελφισσών στο ΑΣΕΠ, τον Ιούνη του 2009, έστειλε επιστολή και ανέφερε ότι οι εργαζόμενες παραιτήθηκαν από οικονομικές διεκδικήσεις, ενώ εκκρεμούσε αγωγή για καταβολή δεδουλευμένων για το επίμαχο διάστημα. Το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά δεν πήρε υπ’ όψη του άτυπη σύμβαση, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, ενώ στον ίδιο δήμο είχε μετατρέψει δεκάδες συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και εκατοντάδες σε όλη την χώρα, με άτυπη σύμβαση χωρίς κανένα παραστατικό πληρωμής.
Μετά από μαζική παράσταση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΚΕΕ, όπου διεκδικήσαμε το αυτονόητο να κολληθούν τα ένσημα, και την άρνηση του ΔΣ, οι εργαζόμενες κινήθηκαν με καταγγελία στο ΙΚΑ για τα ένσημα εκείνου του διαστήματος και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι θα δικαιωνόταν. Και τότε σκέφτηκαν να ανακαλέσουν την απόφασή τους!
Τι είναι αλήθεια μια ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να την ανακαλείς; Ποιός τους δίνει το δικαίωμα να παίζουν στις πλάτες όλων μας; Όταν τόσο εύκολα λένε κάναμε λάθος και αναγνωρίσαμε ότι δούλευαν, μπορεί κανείς να φανταστεί τι γίνεται στα έργα που αναθέτουν στους εργολάβους, στις προσλήψεις…!
Θέλουν να εκδιώξουν με τον πιο χυδαίο τρόπο τις εργαζόμενες που κινήθηκαν συλλογικά και διεκδίκησαν την μονιμοποίησή τους, μετά από οκτώ χρόνια δουλειάς, σε θέσεις που είναι απαραίτητες. Η μια από τις απολυμένες, η Παγώνα Μακρή είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και φυσικά κινείται και κινητοποιείται στην κατεύθυνση οργάνωσης των συμβασιούχων, στην κατεύθυνση της συσπείρωσής τους στον σύλλογο και της συλλογικής διεκδίκησης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
Θέλουν να προλάβουν το ΙΚΑ πριν βγει το πόρισμα, όπου ήδη έστειλαν την απόφασή τους πριν εγκριθεί από την περιφέρεια.
Θέλουν να τελειώνουν με τις εργαζόμενες όσο το δυνατό γρηγορότερα. Θέλουν να μας τρομάξουν όλους.
Θέλουν να τρομάξουν τους υπόλοιπους 105 απολυμένους που τους έχουν απλήρωτους από την προηγούμενη απόλυση!
Δεν θα τους περάσει!
Θα είμαστε εκεί εργαζόμενοι, απολυμένοι και αλληλέγγυοι!
Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά των συναδέλφων μας!
Δεν μας σταματά η εργοδοτική τρομοκρατία!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ
πηγή: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου