Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΝΤΙ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας
πηγή Ο ΕΡΓΑΤΗΣ

Καταδικάζει και καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας ΚΟΝΤΙ, που εδρεύει στη Β’ ΒΙΠΕ Βελεστίνου (Βόλος), θυγατρική της πολυεθνικής ArcelorMittal, η οποία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού για τρεις μήνες.

Η ανανέωση των διαθεσιμοτήτων (2+1 μήνες, μέχρι 18 Νοέμβρη), συνοδεύτηκε με το εκβιαστικό δίλημμα των 60 απολύσεων (περίπου 50% του εργατικού δυναμικού) ή του οριστικού λουκέτου του εργοστασίου.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση του εργοστασιακού σας σωματείου και όλων των εργαζομένων να αγωνιστούν δυναμικά για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και να αποτρέψει με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε σκέψη της εργοδοσίας για λουκέτο στο εργοστάσιο.

Η απόρριψη των εκβιαστικών διλημμάτων μας βρίσκει αλληλέγγυους, καθώς η εργατική τάξη καλείται να πληρώσει για τη κρίση ενός συστήματος, κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε.

Η μαζική δράση των εργατών ενάντια στα μνημόνια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τον εφιάλτη της μαζικής ανεργίας και της ερήμωσης ολόκληρων περιοχών, είναι ο μόνος δρόμος, όπως δείχνουν τα ταξικά μας αδέλφια στη Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εργατική τάξη πρέπει να αναλάβει άμεσα τον αγώνα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, δείχνοντας κυρίως έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε κάθε εργατικό αγώνα, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος ενάντια στην κοινωνική καταστροφή.

* Καμία απόλυση – Απαγόρευση των απολύσεων
* Καμία διαθεσιμότητα – Καμία ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων – Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
* Κανένα λουκέτο σε κανένα εργοστάσιο
* Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ

Η μαζική δράση και η αλληλεγγύη των εργατών είναι τα όπλα μας στη σημερινή κρίση.

Ημερομηνία: 27 – 10 – 2010

Η Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας

Νεωλκεία Χονδρογιάννη Δημήτριος Τσιγκώνης Στέλιος Ντόβας

Ο Ταμίας Τα Μέλη

Γεώργιος Χρυσοβέργης Αθανάσιος Κωτούλας

Δημήτριος Καραρήγας και Δημήτριος Ανθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου