Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΕΚ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΕΚ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, είναι αλληλέγγυο στον αγώνα που δίνουν οι αμειβόμενοι καλαθοσφαιριστές.

Το δικαίωμα στην ασφάλιση και οι καλύτερες εργασιακές συνθήκες είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων που έχουν κατακτηθεί μέσα από αιματηρούς αγώνες.

Οι καλαθοσφαιριστές αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, δεν αποτελούν μοναχά προνομιούχους επαγγελματίες οι οποίοι κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ. Πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης, της ανέχειας. Συνολικά ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν την τύχη, το ταλέντο ή το «προνόμιο» να αγωνιστούν σε πρωτοκλασσάτες ανώνυμες εταιρείες τις Α1 και να αμειφθούν πλουσιοπάροχα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την φασιστικού τύπου παρέμβαση της κυβέρνησης, μέσω των ΜΑΤ(για ακόμη μια φορά) , η οποία δρώντας ως μπράβος των ΚΑΕ έσπασε την απεργιακή περιφρούρηση των Καλαθοσφαιριστών, δήθεν για το καλό του αθλήματος.

Συγχαίρουμε αρκετούς καλαθοσφαιριστές της Α1, οι οποίοι αν και έχουν λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους στέκονται αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους, συστρατεύονται και προτάσσουν τα στήθη τους στον αγώνα, σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι δρουν ατομικιστικά και απεργοσπαστικά.

Καλούμε τον κόσμο να αρνηθεί να συμπράξει στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αθλητών, απέχοντας από το γήπεδο.

Κυβέρνηση και οι κεφαλαιοκράτες, άλλη μια φορά χέρι-χέρι ενάντια στους εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη!
www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου