Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΒΟΛΟΣ- ΚΟΝΤΙ: ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ -Οι αγώνες στα χέρια των εργατών


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ
Ο ΕΡΓΑΤΗΣ
Οι αγώνες στα χέρια των εργατών

Με το εκβιαστικό δίλημμα «ή 60 απολύσεις ή λουκέτο», η διοίκηση της εταιρείας ΚΟΝΤΙ, κατ΄ εντολή των ευρωπαίων αφεντικών της ArcelorMittal, σκοπεύουν να μετακυλίσουν τη παγκόσμια οικονομική κρίση στην εργατική τάξη, που μαζί με τη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους με την απόλυτη ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, των συνενόχων τους και τα επακόλουθα υπαγωγής της χώρας στους τροϊκανούς (ΕΕ, ΕΚΤ,ΔΝΤ), οδηγούν ολόκληρη την εργατική τάξη και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα σε μια γιγαντιαία κοινωνική καταστροφή. Τα σύννεφα συσσωρεύονται και στην ΒΜΤ που έχει ήδη γνωρίσει απολύσεις την προηγούμενη περίοδο και αυτή τη στιγμή παραμένουν απλήρωτοι.

Σ΄ αντίθεση με τα γαλλικά συνδικάτα που επιχειρούν μια τεράστια προσπάθεια αποτροπής του συνταξιοδοτικού προγράμματος του Σαρκοζί, οι κρατικοί συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μαζί με εργατικά κέντρα, έχουν ρίξει «λευκή πετσέτα» στους αγώνες.

Η απόφαση των εργατών στη ΚΟΝΤΙ να δημιουργηθεί μια ανοικτή Επιτροπή Αγώνα στην οποία συμμετέχει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, μαζί και άλλοι αγωνιστές, είναι μονόδρομος για να ανοιχτεί το ζήτημα σε ολόκληρη τη κοινωνία, για να ενωθούν οι αγώνες εργαζομένων, ανέργων, μόνιμων & ελαστικά απασχολούμενων και να δοθεί η προοπτική ότι δεν πρόκειται να πληρώσουμε τη κρίση του συστήματος, τη κρίση των πολυεθνικών, τη κρίση των τραπεζών, τη κρίση του κράτους. Το σημερινό αστικό κράτος δεν μπορεί να ικανοποιήσει κανένα αίτημα με «ενέσεις κοινωνικής ευαισθησίας» αλλά επιχειρεί μια επιστροφή των εργατικών δικαιωμάτων στον προηγούμενο αιώνα.

Η διεύρυνση της Επιτροπής Αγώνα είναι αναγκαία και με τους εργάτες της ΒΜΤ για να δοθεί ο αγώνας ενάντια στην ανεργία και τα λουκέτα: Με ένα εκατομμύριο άνεργους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις υγεία, παιδεία, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, με τη καταστροφή των μικρομεσαίων στρωμάτων, είτε θα προτάξουμε τα δικά μας ταξικά συμφέροντα, είτε θα μείνουμε στον τιτανικό ενός συστήματος που βουλιάζει, με σωσίβια και βάρκες μόνο για τους επιβάτες της πρώτης θέσης.

Ο ξεσηκωμός των ευρωπαίων εργατών ενάντια στο ελληνικό πείραμα του μνημονίου στις δικές τους χώρες, μας δίνει δύναμη να σηκώσουμε το βάρος του αγώνα στα δικά μας χέρια. Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση και κανένα λουκέτο στη ΚΟΝΤΙ και σε κανένα άλλο εργοστάσιο. Καμία διαθεσιμότητα και καμιά μείωση μισθών. Κανένα εργολαβικό και ελαστικό εργαζόμενο.

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ. Τα φάγανε αυτοί που σήμερα μας καταδικάζουν στην ανεργία, τη φτώχια, την εξαθλίωση, σ΄ ένα «δημόσιο» χρέος που δεν είναι δικό μας. Το μόνο χρέος μας είναι να πούμε:

o OXI στις απολύσεις – Απαγόρευση των απολύσεων.
o ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες και τα λουκέτα.

Τα εργοστάσια και ο κοινωνικός πλούτος ανήκουν στους εργάτες!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ

Η Πρωτοβουλία συνεδριάζει κάθε Τρίτη, 8μμ, στο «Χώρο Κινημάτων», Ιωλκού 33-Βόλος

Τηλ. Επικοινωνίας: 6932-382737, 6931-851003, 697-2004219

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου