Στη σημερινή συνάντηση (25/10) του σωματείου με την εργοδοσία δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, καθώς η εταιρεία επέμεινε στις αρχικές της θέσεις περί των 60 απολύσεων ή λουκέτο.

Εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ, συνδικαλιστές, μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης βρέθηκαν έξω από τη πύλη της ΚΟΝΤΙ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους.

Μαζί με τους εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ βρέθηκαν και εργάτες της γειτονικής επιχείρησης μετάλλου ΒΜΤ, η οποία βρισκόταν σε στάση εργασίας λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

Το σωματείο της ΒΜΤ έχει εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση για αύριο 26/10 και οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ αποφάσισαν να συμπαρασταθούν στην αυριανή τους απεργιακή δράση.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί τους εργαζόμενους της ΒΜΤ να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΚΟΝΤΙ, διευρύνοντας την επιτροπή και με άλλους εργαζόμενους αλλά και άνεργους για να δοθεί ή μάχη κατά των απολύσεων και των λουκέτων με αποφασιστικότητα και με το ειδικό βάρος των μεταλλεργατών της Μαγνησίας.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα για να ενωθούν οι εργατικοί αγώνες αλλά και για να δοθεί προοπτική ενάντια στην κοινωνική καταστροφή του μνημονίου.

Η εμπειρία έχει δείξει τα όρια γραφεικρατικού συνδικαλισμού και γι αυτό καλούμε τους εργάτες να αναλάβουν την ευθύνη της διαξαγωγής των κρίσιμων αγώνων ανοίγοντας τα ζητήματα στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο μέσα από την Επιτροπή Αγώνα.

Τυχόν εγκλωβισμός τους μέσα στις μικροκομματικές σκοπιμότητες των παρατάξεων του Εργατικού Κέντρου θα αναπαράγει τα αδιέξοδα των προηγούμενων αγώνων, που είτε βυθίστηκαν στο τέλμα ή έμειναν ανολοκλήρωτοι.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ

Οι αγώνες στα χέρια των εργατών