Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος του ΨΝΑ-Δαφνί


Ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος του ΨΝΑ-Δαφνί
πηγή:Ο Ημιόροφος

Στις 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο novotel παρουσιάζεται το «καθαρό ελληνικό ψηφοδέλτιο» για μια «αθήνα καθαρή και ελληνική» από το συνδυασμό ελληνική αυγή για την αθήνα δηλ. τη διαβόητη χρυσή αυγή. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι η καθαριότητα σχετίζεται με το «άδειασμα» της πόλης από τους μετανάστες. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κυπατζής, αρχηγός Μιχαλιολάκος και ο …ψυχίατρος Παρασχάκης Κωνσταντίνος.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε παρουσιάσει την ενότητα Φασισμός και Ψυχιατρική μέσα από τις σελίδες του εξαίρετου περιοδικού Τετράδια Ψυχιατρικής. Δυστυχώς, η Ιστορία δε παραμένει ιστορία αλλά επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Το αφιέρωμα των Τετραδίων Ψυχιατρικής δε μας δίνει μόνο πληροφορίες για τις απεχθέστερες περιόδους της ψυχιατρικής αλλά και τα εργαλεία να κατανοούμε σε ποιους όρους και συνθήκες μπορούν να αναπτυχθούν επιστημονικά εξαμβλώματα.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο ψυχίατρος Παρασχάκης. Αλλά ας δούμε κάποια στοιχεία του χρυσαυγίτη ψυχιάτρου. Ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, 56 ετών, είναι ψυχίατρος στο ΨΝΑ-Δαφνί και διευθυντής του 4ου ψυχιατρικού τμήματος, ενώ παράλληλα διατελεί αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του νοσοκομείου, ψηφισμένος ως εκπρόσωπος των γιατρών. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος στους ξενώνες Εστία και Θάλεια. Παράλληλα είχε οριστεί (αν δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί) ως αναπληρωματικό μέλος στο περιφερειακό συμβούλιο επιλογής επιμελητών του ΕΣΥ της 2ης ΔΥΠΕ για την ειδικότητα της ψυχιατρικής αλλά και στο ελληνικό κέντρο ψυχικής υγιεινής και ερευνών, πάλι ως αναπληρωματικό μέλος, του αντιπροέδρου αυτή τη φορά.

Διακατεχόμενος από έντονα αισθήματα μισαλλοδοξίας βροντοφωνάζει «μπράβο στα παληκάρια μας» απευθυνόμενος, μέσα από την ιστοσελίδα www.votegreece.gr, στα φασισταριά των Ο.Υ.Κ που φώναξαν αηδιαστικά ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010.{το ίδιο nickname του σχολίου του μετά φωτογραφίας εμφανίζεται στην ανακοίνωση της εκδήλωσης σε σχετικό φασιστοσάιτ). Στο thread του facebook με τίτλο "χρυσή αυγή=δολοφόνοι", πάλι ο νεοναζιστής ψυχίατρος ποστάρει γράφοντας ότι "η χρυσή αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα...φίλοι μου".

Είναι απορίας άξιον πως ένα άτομο που συμμετέχει στη ναζιστική παρακρατική γκρούπα της χρυσής αυγής (η οποία και έχει στο ενεργητικό της δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε έλληνες και μετανάστες) μπορεί παράλληλα να εξασκεί ένα ανθρωπιστικό επάγγελμα όπως αυτό του ψυχιάτρου…

Πως μπορεί ένας υμνητής του Χίτλερ, των ταγμάτων ασφαλείας και της χούντας, εμφορούμενος από αντιλήψεις μίσους και "καθαρότητας φυλής" να γίνεται θεραπευτικός σύμμαχος των ψυχικά ασθενών και δη των μεταναστών ασθενών…

Η παραπομπή μας επί του θέματος δε μπορεί να είναι άλλη από το τεύχος των Τετραδίων Ψυχιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου