Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Το “Αργεντινάσο” ξαναπνίγεται στο αίμα

Το “Αργεντινάσο” ξαναπνίγεται στο αίμα
Σχολιαστές χωρίς σύνορα

Ο Μαριάνο Φερρέιρα του Partido Obrero Αργεντινής πέφτει νεκρός από σφαίρα που δέχτηκε στο στήθος, κατά τη διάρκεια συμπλοκών στην απεργία εργαζομένων στους σιδηρόδρομους της Αργεντινής. Μία γυναίκα χαροπαλεύει και δύο σύντροφοι ακόμη χτυπημένοι στα πόδια βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ο Μαριάνο δολοφονήθηκε απο ανθρώπους που αναγνωρίστηκαν απο το πλήθος. Οι δολοφόνοι βγήκαν μέσα απο τις αστυνομικές δυνάμεις και άρχισαν να πυροβολούν ενάντια σε απολυμένους εργάτες, εργολαβιών του τρένου, και συμπαραστατών μελών του Partido Obrero. Μία σφαίρα βρήκε τον σύντροφο Μαριάνο στο στήθος.

Σήμερα, η Αργεντινή παρέλυσε από νέες απεργίες που προκηρύχθηκαν για το θάνατο του 23χρονου αγωνιστή…

«Ένας νεαρός σύντροφος του Partido Obrero Αργεντινής και της νεολαίας του, ο Μαριάνο Φερρέιρα είναι νεκρός.

Επίθεση με πυροβόλα όπλα μπράβων της περονικής γραφειοκρατίας ενάντια σε απολυμένους συμβασιούχους σιδηροδρομικούς και σε συντρόφους του PO στο Μπουένος Άιρες.

Μία συντρόφισσα χαροπαλεύει με σφαίρα στο κεφάλι και δύο άλλοι σύντροφοι βαριά τραυματισμένοι στα πόδια. Όλοι τους εργάτες και μέλη του ΡΟ που στρατολογήθηκαν στο Αργεντινάσο. Μερικούς τους ήξερα προσωπικά, μαζί με το νεαρό νεκρό. Ο Μαριάνο μπήκε στο κόμμα από μαθητής.

Έγινε σήμερα, γι’ αυτό το λόγο, γενική απεργία στην πρωτεύουσα και πορεία στο Προεδρικό Μέγαρο. Όλες οι αριστερές οργανώσεις, συμπαραστάθηκαν στο Παρτίδο Ομπρέρο».

¡HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

ΣABBAΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΗΓΗ: Ανατροπή

Ο δολοφονημένος σύντροφος ήταν στέλεχος της UJS που είναι η νεολαία του Partido Obrero, αδερφής οργάνωσης του ΕΕΚ στην Αργεντινή (η ανακοίνωση του ΕΕΚ)

Η συντρόφισσα ‘Ελσα Ροντρίγκεζ που ήταν στην απεργιακή αλυσίδα μαζί με τον Μαριάνο χαροπαλεύει έχοντας δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι.
Τα επόμενα 24ωρα κρίσιμα. Οι σύντροφοι Νέλσον Αγκίρε και Αριέλ Πίντος έχουν ελαφρότερα τραύματα στο πόδι.

Πάνω από 50.000 διαδηλωτές στο Μπουένος Αϊρες στην πορεία που κάλεσε το Partido Obrero και άλλες οργανώσεις της αριστεράς για να καταγγελθεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που δολοφόνησε τον σύντροφο. Διαδηλώσεις έγιναν σε όλη την χώρα. Και θα συνεχιστούν…

ΔΕΙΤΕ

Φωτογραφίες από το Indymedia Αργεντινής
Βίντεο από την διαδήλωση του Μπουένος Αιρες

Πώς συνέβησαν τα γεγονότα (στα ισπανικά):
http://po.org.ar/articulo/po1151076/como-ocurrieron-los-hechos
http://po.org.ar/articulo/po1151075/crimen-contra-clase-obrera

Οι κινητοποιήσεις της “επόμενης μέρας” από το Transport Workers Solidarity Committee:
http://transportworkers.org/node/1637


Short URL: http://wp.me/pPn6Y-3cb

την είδηση μετέφεραν οι No Longer Safe και Γαλαξιάρχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου