Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για τις καταλήψεις!

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Στην ΕΛ.ΑΣ. για τις καταλήψεις!

Στα αστυνομικά τμήματα καλούνται διευθυντές και γονείς ώστε να δώσουν εξηγήσεις για τις καταλήψεις! Για όσους μάλιστα δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα, πάνε οι ίδιοι οι αστυνομικοί και ζητούν πληροφορίες για υποκινητές και αξιόποινες πράξεις.

Ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων καταγγέλλει η ΟΛΜΕ Ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων καταγγέλλει η ΟΛΜΕ Την ίδια στιγμή, ορισμένοι προϊστάμενοι διευθύνσεων έχουν ήδη στείλει εντολή προς τα σχολεία να ενημερώνουν εγγράφως τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους όταν τελούν υπό κατάληψη.

Αγνοια δηλώνει το υπουργείο, ενώ ήδη εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ καταγγέλλουν την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων με την «ενεργοποίηση για άλλη μια φορά της επαίσχυντης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου», δηλαδή της διάταξης που αναφέρεται σε παράτυπες διαδικασίες λήψης μαθητικών αποφάσεων (!).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» χθες, αστυνομικοί πήγαν σε σχολείο της Δυτικής Αθήνας, όπου οι μαθητές είχαν τερματίσει προ ημερών την κατάληψή τους. Εκεί συναντήθηκαν με τη διεύθυνση και ρώτησαν πότε άρχισε και πότε τελείωσε η κατάληψη, αν υπάρχουν υποκινητές και αν κατά τη γνώμη της διεύθυνσης τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Η απάντηση ήταν αρνητική σε όλα και έφυγαν όπως ήρθαν, τονίζουν εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας, επισημαίνοντας πως η απόφαση και η πραγματοποίηση της κατάληψης δεν προκάλεσαν την παραμικρή ένταση στο σχολείο.

Ωστόσο, στην ίδια περιοχή όλοι οι διευθυντές έχουν λάβει από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου σαφείς οδηγίες. Σύμφωνα με έγγραφο του προϊσταμένου του Ε' γραφείου, το οποίο εστάλη στις 4 Οκτωβρίου, όταν ένα σχολείο τελεί υπό κατάληψη η διεύθυνση καλείται να ενημερώσει σχετικώς τις αστυνομικές αρχές της περιοχής καθώς και τους γονείς.

«Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια βιομηχανία κλήσεων διευθυντών σχολείων και εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων στα αστυνομικά τμήματα. Καλούνται να καταθέσουν για το τι συμβαίνει στο σχολείο τους με τις καταλήψεις των μαθητών», τονίζει ο Θέμης Κοτσιφάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Καταγγέλλει παράλληλα πως «στο πλαίσιο αυτό στέλνονται και έγγραφα-εντολές από τη διοίκηση προς τους διευθυντές σχολείων, να αναφέρουν αμέσως και εγγράφως στα αστυνομικά τμήματα αν έγινε κατάληψη του σχολείου! Ενεργοποιείται για μια ακόμη φορά η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Πράξη που από την πρώτη στιγμή οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνολό τους έχουν ζητήσει την κατάργησή της».

«Καμία οδηγία ή εμπλοκή του υπουργείου υπάρχει» δήλωναν, χθες, στελέχη του ΥΠΕΠΘ, τα οποία ωστόσο εξήγησαν πως ο νόμος σχετικά με τις καταλήψεις προβλέπει την ενημέρωση αστυνομικών αρχών και γονέων στις περιπτώσεις που οι αποφάσεις για καταλήψεις λαμβάνονται «όχι από τα 15μελή αλλά από μερίδα μαθητών ή με τη συμμετοχή εξωσχολικών». Παράλληλα, επισήμαναν την υπόθεση εισβολής αγνώστων προχθές βράδυ σε ένα σχολείο στο Ιλιον, όπου προκάλεσαν ζημιές.*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου