Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο βρώμικος πόλεμος της υγείας!


Στο υπουργικό συμβούλιο και, πιθανόν, στα εισαγγελικά γραφεία μεταφέρεται ο νέος πόλεμος συμφερόντων που ξέσπασε στο χώρο της Υγείας: λιγότερο από ένα χρόνο μετά τις δημόσιες καταγγελίες Μαρτίνη κατά του Α. Βγενόπουλου, τον οποίο κατηγόρησε για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις με στόχο την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του μαιευτηρίου Γαία, ο κ. Μαρτίνης βγάζει και πάλι το.. νυστέρι, μιλώντας για «διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα», που επιχειρούν να τορπιλίσουν τη λειτουργία του Ερρίκος Ντυνάν!

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο επιχειρηματικός πόλεμος στην Υγεία είχε φθάσει και πάλι στα άκρα, όταν το μαιευτήριο «Γαία» άρχιζε τη λειτουργία του στο Ερρίκος Ντυνάν, απειλώντας τους κυρίαρχους του κλάδου, όπως τα μαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ» του ομίλου της Marfin. Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, κ. Ανδρέας Μαρτίνης, ένας από τους πιο έμπειρους «παίκτες» του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, είχε βγει στο προσκήνιο τότε με βαρύτατες καταγγελίες κατά του ομίλου της MIG.

«Τα Μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, του ομίλου της ΜIG, με διάφορες ενέργειες, μαζί με το Ιασώ, προς την ιεραρχία και την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την έκδοση άδειας καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας», είχε τονίσει τότε ο κ. Μαρτίνης, που ακολούθως προσέφυγε και στην Δικαιοσύνη. «Και άρχισαν να στέλνουν στη σημερινή πολιτική ηγεσία εξώδικα και αναφορές, ζητώντας την ανάκληση της καθ' όλα νόμιμης άδειας. Δεν μπόρεσαν όμως να ευδοκιμήσουν οι μεθοδεύσεις τους, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της MIG και της Μarfin Popular Bank να προβεί στην καταγγελία του δανείου μας (σ.σ.: του Ερρίκος Ντυνάν) ως δήθεν επισφαλούς».

Αυτή την φορά, ο κ. Μαρτίνης δεν στράφηκε κατά του κ. Βγενόπουλου και της MIG, με ονομαστικές αναφορές, εξέδωσε όμως χθες μια σκληρή ανακοίνωση, όπου «φωτογραφίζει» επιχειρηματικά συμφέροντα, πίσω από τα θέματα που ξαφνικά ανέκυψαν με την άδεια καλής λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού του Ερρίκος Ντυνάν. Ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου που έχει συγκαλέσει, ο κ. Μαρτίνης τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του τα εξής: «θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος την αναζήτηση ευθυνών κατά των υπαιτίων υπηρεσιακών παραγόντων του Δημοσίου και διαπλεκομένων επιχειρηματικών συμφερόντων, για την ασύγγνωστη βλάβη, υλική και ηθική, που υφίσταται το Νοσοκομείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Νυνάν».

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που έχουν οδηγήσει τον κ. Μαρτίνη στο ακραίο διάβημα να ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν την αναστολή της λειτουργίας ενός από τα καλύτερα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας αναμφίβολα δικαιολογούν τις υποψίες του για «βρώμικο πόλεμο», καθώς:

n Αίφνης «ανακαλύφθηκε», ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού του Ερρίκος Ντινάν δεν είχε άδεια νόμιμης λειτουργίας (!) και μάλιστα ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών έσπευσε, με πρωτοφανή για δημόσιο ασφαλιστικό οργανισμό ευελιξία, να διακόψει τη συνεργασία του με τη συγκεκριμένη μονάδα του νοσοκομείου.

n Αυτά τα γραφειοκρατικά τερτίπια οδήγησαν αρχικά τον κ. Μαρτίνη στην απόφαση αναστολής της λειτουργίας της μονάδας, την οποία χθες ανακάλεσε, προαναγγέλλοντας όμως ότι θα προτείνει στο δ.σ. να διακόψει συνολικά τη λειτουργία του το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν! «Η αμφισβήτηση της νόμιμης λειτουργίας του δεν μπορεί να αφορά ένα μόνον τμήμα», τονίζει ο κ. Μαρτίνης στη σχετική ανακοίνωσή του, η οποία φέρνει την Πολιτεία αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε ένα νοσοκομείο-κόσμημα, εξαιτίας κάποιων τουλάχιστον περίεργων γραφειοκρατικών χειρισμών, που αναμφίβολα σκιάζονται από υποψίες επιχειρηματικής διαπλοκής.

n Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, έσπευσε προ του κινδύνου αυτού να αναλάβει πρωτοβουλία, δηλώνοντας ότι θα φέρει το θέμα του κοινωφελούς ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», το οποία συνδιοικείται με το Δημόσιο, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Προφανώς, με την κίνηση η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει οριστικά τέλος στα γραφειοκρατικά «τερτίπια» με τις υποτιθέμενες ελλείψεις νομίμων αδειών λειτουργίας του νοσοκομείου, που ίσως επιτρέπουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα να αξιοποιούν τη γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, για να προωθήσουν ιδιοτελείς σκοπιμότητες..

πηγη sofokleous10.gr μέσω stopcartel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου