Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για την Γάζα»: θλίψη προκαλεί η συνάντηση Τσίπρα - Σιμόν Πέρες

Για την επίσημη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, στην Ελλάδα 

 Ανακοίνωση Αθήνα, 7 Αυγούστου 2012 Άλλος ένας ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος επισκέπτεται την Ελλάδα, άλλος ένας εγκληματίας πολέμου και στρατιωτικής κατοχής, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ήρθε στην Αθήνα για επίσημη 3ήμερη επίσκεψη την Δευτέρα 6 Αυγούστου, προσκεκλημένος του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού κράτους που κατά την προεδρία του δολοφόνησε 9 ακτιβιστές στο Mavi Marmara το 2010, που κατέλαβε βίαια την «Ελεύθερη Μεσόγειο» την «Σφενδόνη» και άλλα 3 πλοία, που συνέχισε το πειρατικό του έργο το 2011, συναντήθηκε με τους ηγέτες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ.
Το γεγονός αυτό, ιδιαίτερα για τον αρχηγό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χωρίς μάλιστα να έχει εκδοθεί προηγούμενη ή μεταγενέστερη σχετική ανακοίνωση, προκαλεί θλίψη καθώς αποτελεί κακό σημάδι για ένα κόμμα που ως τώρα υπερασπιζόταν την Παλαιστινιακή υπόθεση.

Παράλληλα, ανοίγει πολλά θέματα και δημιουργεί ανησυχίες σε ότι αφορά την άσκηση του αντιπολιτευτικού του έργου σε θέματα περιφερειακής-μεσανατολικής εξωτερικής πολιτικής. 

Η στάση των θεσμικών εκπροσώπων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, σε ρόλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, έναντι του Ισραήλ αποδεικνύει την ύπαρξη δεσμών αλληλεξάρτησης και την προσήλωση τους σε πολιτικές έξωθεν και άνωθεν υπαγορευόμενες. Σε ό,τι όμως αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που συνδέεται με αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, είναι ξεκάθαρο ότι όπως οι προηγούμενοι Ισραηλινοί ηγέτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, έτσι και ο Πέρες, βαρύνονται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και είναι ανεπιθύμητοι. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κυβερνώντες και οι συντασσόμενοι με αυτούς εκ της αντιπολιτεύσεως δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα νιώθει ο λαός γι' αυτόν και την πολιτική του.
 Καμιά συμμαχία με επιθετικά κράτη που χρησιμοποιούν στρατούς κατοχής!
Καμιά εμπλοκή στους πολέμους που ετοιμάζουν!
 Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για την Γάζα»

1 σχόλιο:

  1. Ισως η συναντηση ΤΣιπρα-Περες που εγινε το καλοκαιρι να αποτελει προαγγελο της Ηττας του αριστερου αντισημιτισμου στην Ελλαδα , ο οποιος καλλιεργηθηκε απο την φιλοαραβικη σταση της ελληνικης μπουρζουαρζιας με την πολιτικη Παπανδρεου και αναπτυχθηκε στον χωρο της αριστερας μετα την ριξη των σχεσεων των σοσιαλ-ιμπεριαλιστων της ΕΣΣΔ με το Ισραηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή