Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

Ανακοίνωση του “Μετώπου Αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο” για την κατακύρωση του διαγωνισμού στην ΑΚΤΩΡ / ELDORADO GOLD

Στις 23/7 οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του νομού και οι εκπρόσωποι του Μετώπου με τους επιστημονικούς συνεργάτες τους, επισκέφτηκαν τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου για να μεταφέρουν με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αντίθεση όλων των κατοίκων του νομού μας στα σχέδια του υπουργείου για δημιουργία μεταλλείων χρυσού – χαλκού στην περιοχή των Κρουσίων. Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε πως θα λάβει σοβαρά υπόψη του αυτά που άκουσε πριν τελικά βάλει την υπογραφή του στην κατακύρωση του διαγωνισμού…
Στις 31/7 το ΥΠΕΚΑ, συνεχίζοντας την συμπεριφορά στην οποία μας έχει συνηθίσει τόσους μήνες και απόλυτα συντεταγμένο με τη γενικότερη πολιτική ξεπουλήματος που υπαγορεύουν οι μνημονιακές “υποχρεώσεις” της χώρας μας, ανακοίνωσε την κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. συμφερόντων του κ. Μπόμπολα και της Καναδικής πολυεθνικής ELDORADO GOLD. Με απλά και χειροπιαστά λόγια, παραχωρούνται 91.000 στρέμματα γόνιμης γης, βοσκοτόπων και δάσους για να μετατραπούν σε ορύγματα, “λίμνες” απόθεσης τοξικών αποβλήτων και κρατήρες εξόρυξης. Το υπουργείο σβήνει χωρίς δεύτερη σκέψη όλες τις προοπτικές ανάτπυξης του νομού και των γύρω περιοχών, καταδικάζοντάς μας σε μία καθημερινότητα σκονισμένη, χωρίς αέρα, γη και νερό.
Η προειδοποίηση των εκλεγμένων εκπροσώπων του νομού για την ύπαρξη ουρανίου σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή μας, που τεκμηριώνεται από μελέτες και μετρήσεις του ΙΓΜΕ και αντίστοιχων υπηρεσιών άλλων κρατών, άφησε προσωρινά άφωνους τον υφυπουργό και τους συμβούλους του. Δημιούργησε αμήχανη και άβολη σιωπή. 
Ο κ. Ζαφειράτος μόνον είπε “αν υπάρχει ουράνιο πρέπει όλα να σταματήσουν”. Ουράνιο υπάρχει – όπως όμως είναι φανερό, τα “συμφέροντα της χώρας” έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα από την υγεία μας. Τα 12 χωριά που βρίσκονται εντός της μεταλλευτικής ζώνης, όλα τα υπόλοιπα γύρω από αυτήν και η πόλη του Κιλκίς, έχουν μηδενική σημασία για τους κύριους που αποφασίζουν από την ασφάλεια που τους προσφέρουν τα γραφεία τους στην Αθήνα.
Δεν θα μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά αναπνέοντας ραδιενεργή σκόνη και πίνοντας τοξικά απόβλητα.
Καλούμε όλους τους κάτοικους να νομού να ενωθούμε και να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της ζωής μας. Την αξιοπρέπεια της επιλογής. Ο αγώνας αυτός δεν είναι κανενός κόμματος, καμιάς πολιτικής παράταξης. Αποτελεί ευκαιρία για να ξεφύγουμε από την γκρίνια και να περάσουμε στη δράση. Να αγωνιστούμε για τον τόπο μας, τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι αγώνας όλων μας. Και είναι πλέον αγώνας επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου