Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Έκτη ημέρα καταστροφής στη Χίο

Αν δεν καταστραφεί ολοκληρωτικά το νησί δεν σταματά η φωτιά. 

Αυτό πρέπει να είναι το δόγμα των κυβερνητών μας. 
Έκαναν το παν για να το εφαρμόσουν. 
Δεν προσέλαβαν το αναγκαίο προσωπικό, άφησαν ασυντήρητα αεροσκάφη και οχήματα, δεν κάναν αποψίλωση στα ευαίσθητα σημεία, δεν έφτιαξαν αντιπυρικές ζώνες ΔΕΝ, ΔΕΝ ΔΕΝ....
Κάποιοι μιλάνε και για τα μεγάλα κέρδη που αποκομίζουν μερικοί απο τις φωτιές..

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω απο πολύ νωρίς είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη πύρινη καταστροφή στη χώρα.

Απλή λογική χρειάζεται εξ άλλου. 
Αυτή που δεν διαθέτουν τα λαμόγια που μας κυβερνούν.
 Αυτά σκέφτονται να βάλουν φωτιά σε όλα τα σπίτια προκειμένου να σβύσουν τη μεγάλη φωτιά που καίει στο τραπεζικό τους σύστημα. Πότε θα καταλάβει ο λαός ότι μόνο αυτός μπορεί να σβύσει τις φωτιές που μας έχουν βάλει , απο άκρο σε άκρο στη χώρα;

Ας δούμε τα νέα απο το μέτωπο της Χίου ...

Έκτη ημέρα σήμερα της μεγάλης πυρκαγιάς, που συνεχίζεται στην ίδια περιοχή Καλόγερου και Διπόταμου, στην κεντρική Χίο.
Η φωτιά είναι καθηλωμένη στο ίδιο σημείο και δίνεται αγώνας να μην επεκταθεί.
Επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ αντικαταστάθηκαν με άλλους πυροσβέστες εκείνοι που είχαν έρθει την τρίτη μέρα της πυρκαγιάς, από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Άμεση αναφορά στις ευθύνες της Δασικής Υπηρεσίας έκανε ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως ένα πρώτο απολογισμό της πυρκαγιάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι καθαρισμοί των δασών δεν είναι πάντα θέμα νόμων αλλά και προσώπων. Με τέτοια στενοκεφαλιά κάποιων, που συμπεριφέρονται σαν δικτάτορες είναι αδύνατον να ανοιχθούν αντιπυρικές ζώνες».
«Τώρα σβήνουμε τις φωτιές», απάντησε ο Δασάρχης, «μετά το σβήσιμό τους θα καταθέσω τις προτάσεις και τα έγγραφα για έργα αντιπυρικής προστασίας γενικά των δασών στο νησί μας, που έχω κάνει κατά καιρούς και δεν εφαρμόστηκαν».
Πηγή: alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου