Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η ''νομιμη'' Νεα Οδος ΑΕ και ο ''παρανομος'' μαγαζατορας της Υδρας!! Ενα παραμυθι για παιδια ανω των 12 ετων. Εκδοσεις: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Εστιάτορας στην Ύδρα "συλλαμβάνεται", σύμφωνα με  το ΣΔΟΕ, να μην κόβει αποδείξεις στους πελάτες. Το  ΣΔΟΕ  διατάσει σύλληψη του φερόμενου ως παραβάτη και μεταφορά του σιδηροδέσμιου στην Αθήνα για τα περαιτέρω!!
Κινητοποιείται η τοπική κοινωνία για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση και να απαιτήσει την απελευθέρωση του "κακούργου"!
Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κόβεται το νερό και το ρεύμα του τοπικού αστυνομικού τμήματος όπου κρατούσαν τον καταστηματάρχη. 
Ακολουθεί μια φοβερή κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού. Δυνάμεις των ΜΑΤ μεταφέρονται από την Αθήνα και φροντίζουν να τηρηθεί ο Νόμος και η Τάξις!

Δύο χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 2010, αυθαίρετες και  κατεδαφιστέες κρίνει  η πολεοδομία Καπανδριτίου τις κτιριακές εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας «Νέα Οδός ΑΕ» στο τμήμα του ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση –Υλίκη, επιβάλλοντας πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης συνολικού ύψους 7,4 εκ. ευρώ.  Μαζί με άλλες πολεοδομικές παραβάσεις το συνολικό πρόστιμο ξεπερνά τα 22 εκ. ευρώ!!
Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών μαζί με το Κίνημα Δεν Πληρώνω, πανηγυρίζουν για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Είναι η εποχή που το κίνημα ενάντια στα διόδια βρίσκεται στην πιό μεγάλη του ακμή. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πολίτες περνούν τα διόδια σηκώνοντας τις μπάρες, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώτου βίντεο που γύρισε το κίνημα μας.
Η απάντηση του κράτους;
Μας έστειλαν τα ΜΑΤ, μας έκαναν μηνύσεις με αστήρικτες κατηγορίες και το κερασάκι στην τούρτα:
Ο νόμος Ρέππα που καθιστούσε παράβαση του ΚΟΚ την μη καταβολή διοδίων και ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΩΝ 22.000.000 ευρώ στην πολυεθνική εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ που εκμεταλλεύεται τον εθνικό μας δρόμο Αθηνών- Λαμίας!

Ηθικόν δίδαγμα: 
Το κράτος δεν ενδιαφέρεται για το μέγεθος του "εγκλήματος". Αν είσαι μικρός, μεσαίος, μαγαζάτορας και ζεις απο τον ιδρώτα σου , τότε την πάτησες. Θα σε γονατίσουν στα χαράτσια, στις διώξεις , στις ΣΔΟΕ και στα ΜΑΤ.

Αν είσαι μεγαλοεργολάβος, πολυεθνική, τραπεζίτης, λαμόγιο μπλεγμένο σε όλα στα σκάνδαλα: Το κράτος είναι δικό σου, στις υπηρεσίες σου και κάνει και φωτογραφικούς νόμους σε μία νύχτα για πάρτη σου. Με το αζημίωτο φυσικά.


Πολιτικό δίδαγμα: 
Αν εμείς, οι απο κάτω, που ζούμε με τον ιδρώτα μας (όσοι είμαστε ακόμη τυχεροί και έχουμε δουλειά) που αποτελούμε το 99% της κοινωνίας, δεν ενωθούμε σαν μία γροθιά, προκειμένου να ανατρέψουμε το σάπιο σύστημα ρεμούλας και διαφθοράς, που έχει όνομα (καπιταλισμός), τότε όλα αυτά τα λαμόγια, το 1%, θα μας γυρίσουν σε ένα μαύρο μεσαίωνα.

Στο χέρι μας είναι, αρκει να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη μας.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει ξεκινήσει να το κάνει εδώ και 3 χρόνια. 
Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου