Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σκούπα Δένδια και στη συνέντευξη τύπου για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 24ης Αυγούστου στην Ομόνοια!

*ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
*ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ                           
*ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Σκούπα Δένδια και στη συνέντευξη τύπου για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 24ης Αυγούστου στην Ομόνοια!

            Τρείς αστυνομικούς έστειλε η ΕΛΑΣ στην Αιόλου 47 όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 1μμ η συνέντευξη τύπου για το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 24ης Αυγούστου στην Ομόνοια στις 6μμ! Ένας εξ αυτών δήλωσε ότι τους έστειλε το ΑΤ Ακροπόλεως για την συνέντευξη και ο επικεφαλής απειλούσε να προσαγάγει το δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου που κατέβηκε στην είσοδο και διαμαρτυρήθηκε.
            Οι μετανάστες στην συνέντευξη τύπου κατήγγειλαν την ρατσιστική επιχείρηση σκούπας και για άλλη μια φορά κατέδειξαν την απροκάλυπτα ρατσιστική και βίαιη αντιμετώπιση της ΕΛΑΣ απέναντι στους μετανάστες.

            Το συλλαλητήριο απαιτεί να ... μπει τέρμα στις δολοφονίες μεταναστών, στη ρατσιστική σκούπα της ΕΛΑΣ και να σταματήσουν οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, διεκδικώντας αγωνιστικά νομιμοποίηση για τους μετανάστες, άσυλο για τους πρόσφυγες και όχι στην ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης.

            Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  για την άγρια επιχείρηση σκούπα που εξαπέλυσε μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να έχουν προσαχθεί και να έχουν συλληφθεί χιλιάδες μετανάστες αλλά και τη δολοφονία του μετανάστη στην Οδό Αναξαγόρα από τη Χρυσή Αυγή.  «Θα δώσουμε την απάντηση της ελπίδας ενάντια σε αυτούς που καλλιεργούνε το μίσος, την ξενοφοβία και το ρατσισμό», τόνισε καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τα ψέματα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Δένδια και το ρόλο της αστυνομίας, που συμπεριφέρεται με τον πιο βάρβαρο και κτηνώδη τρόπο στους δρόμους και στα αστυνομικά τμήματα, «θυμίζοντας τις πιο μαύρες μέρες της Χούντας». «Θέλουμε να καλέσουμε το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ,  την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα κινήματα τις δημοτικές Κινήσεις και τα συνδικάτα να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που θα είναι το πρώτο βήμα ενάντια στα μέτρα καρμανιόλα της κυβέρνησης που είναι τα πραγματικά εγκλήματα».

Στη συνέχεια ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΕΜΕ κατήγγειλε την δολοφονική συμπεριφορά της αστυνομίας και ιδιαίτερα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, απέναντι στους μετανάστες με στόχο να τους τρομοκρατήσουν και να τους εξευτελίσουν. «Όταν ένας φτωχός, ένας μετανάστης δεν μπορεί να βρει το δίκιο του και δεν τον σέβεται η αστυνομία, παραβιάζοντας η ίδια το νόμο, αυτό είναι πρόβλημα για όλη την κοινωνία, τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, τόνισε. «Αύριο μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα καταγγείλουμε όσα έχουν γίνει». 

Οι καταγγελίες μπροστά στις κάμερες των Χαλέντ Μασάουντ που ζει 9 χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται σε αποθήκη και του Γουλφάμ Ασράφ, που ζει 7 χρόνια στην Ελλάδα, εργαζόμενου στα Ελληνικά Πετρέλαια, για τα βασανιστήρια που υπέστησαν στις 14 Αυγούστου από αστυνομικούς του Β’ Α.Τ. Αιγάλεω, ήταν συγκλονιστικές. Όπως είπαν τους σταμάτησαν 4 αστυνομικοί της ομάδας  ΔΙΑΣ μπροστά στο αστυνομικό τμήμα  για να κάνουν έλεγχο στα χαρτιά τους. Αφού τους τα έδειξαν τους ρώτησαν από «πού είναι». Μόλις είπαν από Πακιστάν έδωσαν στον ένα γροθιά στο πρόσωπο και μετά τον ρώτησαν «τι δουλειά κάνεις;». Απάντησε λέγοντας ότι δουλεύει στα Ελληνικά Πετρέλαια και τότε του έδωσε και δεύτερη μπουνιά., λέγοντας «εμείς δεν έχουμε δουλειές και εσύ δουλεύεις στα ΕΛ.ΠΕ». Στη συνέχεια ο ίδιος αστυνομικός έκανε έλεγχο στη μηχανή που επέβαιναν, βρήκε μία πένσα και έπιασε το δάχτυλο του Γουλφάμ μέχρι να το ματώσει. Τα βασανιστήρια συνεχίστηκαν αμέσως μετά μέσα στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους φόρεσαν κράνη, τους έπιασαν από το λαιμό και άρχισαν να χτυπάνε τα κεφάλια τους μεταξύ τους και στους τοίχους. Όταν ο Χαλέντ ρώτησε γιατί τα κάνουν όλα αυτά αφού έχουν χαρτιά, τότε του απάντησαν κόβοντας με ψαλίδι το μουστάκι του, προσπαθώντας να τον εξευτελίσουν. «Ζητάω να αναγνωριστεί και να τιμωρηθεί ο αστυνομικός που έκανε αυτά τα πράγματα», είπε ο Χαλέντ. «Αν δεν τιμωρηθεί η αστυνομία για όλα αυτά τότε θα συνεχίσουν να μας κάνουν ότι θέλουν όπως έγινε σε εμένα». 

Ο Αχμετ Χασάν κατήγγειλε εισβολή και απειλές της αστυνομίας μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους 23 στο Περιστέρι στις 29/7.
 «Είμασταν 5 άτομα μέσα στο σπίτι. Μπήκαν μέσα άρχισαν να σπάνε και να μας τρομοκρατούν. Ένας αστυνομικός βρήκε ένα μπουκάλι μπύρα, το έσπασε και μας είπε «θα σας σφάξω και θα σας κάνω ότι θέλω, να φύγετε από τη χώρα μας, βρωμιάρηδες». Μετά ήρθε ένας άλλος αστυνομικός με άλλη στολή και μας έφτυσε έναν έναν».  Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι την αστυνομία την είχαμε καλέσει οι ίδιοι, μετά από ρατσιστική επίθεση που έγινε στο σπίτι από φασίστες, που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους και μπήκαν μέσα. Όμως η αστυνομία αντί να συλλάβει τους φασίστες, συνέλαβε τους 3 και τους υπόλοιπους προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει και να μας εξευτελίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου