Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

MMM: ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων στα ΜΜΜ – επιβατών και αλληλέγγυων για την οργάνωση του αγώνα μας και του συντονισμού των δράσεών μας. Μια κίνηση που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία εργαζομένων στα ΜΜΜ, με στόχο να κινηθούμε έξω από το ηττημένο - συντεχνιακό πλαίσιο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να καθορίσουμε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες τους στόχους της πάλης μας

Η Κοινή συνισταμένη των απόψεων και των θέσεων που ενδελεχώς διατυπώθηκαν και αναλύθηκαν καταγράφηκε στην κατάληξη των αποφάσεων :

Να αποτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου 3891/2010 που αφορά τον ΟΣΕ, αλλά αποτελεί πρότυπο για όλες τις ΔΕΚΟ.

Να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση του πολυνόμου 3899 που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσει το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες.

Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι του ΜΕΤΡΟ. Η απόφαση της απόλυσης 280 εργαζομένων αποτελεί δείγμα του ευρύτερου αντεργατικού σχεδίου «αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης» των αστικών συγκοινωνιών και για αυτό πρέπει τώρα να ανακληθεί.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να είναι δωρεάν για όλους χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς. Η μετακίνηση δεν είναι εμπόρευμα είναι κοινωνική ανάγκη, επομένως η παροχή αυτής της υπηρεσίας δεν μπορεί να μπαίνει στη λογική του κέρδους και της οικονομικής βιωσιμότητας.

Για να εκφράσουμε εμπράκτως την αντίθεσή μας στην επίθεση που δέχονται τόσο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ όσο και η εργατική τάξη στο σύνολό της αποφασίσαμε την πραγματοποίηση δράσεων στις 25.01.2011 στο σταθμό του Μετρό στην Αττική και συνεχίζουμε στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά στις 27.01.2011 στις 7 το πρωί.

Όσο και να προσπαθούν οι εργατοπατέρες να μας διασπάσουν και να μας πείσουν πως ο αγώνας μας έφτασε σε αδιέξοδο εμείς δεν υποχωρούμε.

Με τη ενότητα στο πεδίο της μάχης περνάμε από το «τώρα δεν γίνεται τίποτα» στο με τους «αγώνες όλα κατακτούνται» . Τίποτα δεν τελείωσε… οι μάχες είναι μπροστά μας.

Επόμενη ανοιχτή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο, 29/1 στις 15:00 για να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ με ανοιχτές συνελεύσεις

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με απεργίες – πορείες – καταλήψεις

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εργαζομένων στα ΜΜΜ – επιβατών / ντόπιων – μεταναστών

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ


Ανοιχτή Συνέλευση εργαζομένων στα ΜΜΜ – επιβατών - αλληλέγγυων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου