Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΕΚ: Δεν πληρώνουμε εισιτήριο-Δωρεάν μεταφορές για όλους


1η Φλεβάρη - Μέρα Δράσης ενάντια στην Αύξηση της Τιμής

των εισιτηρίων στα Μαζικά Μέσα Μεταφορών /

Δεν πληρώνουμε εισιτήριο-Δωρεάν μεταφορές για όλους

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

Εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στο μετρό και στον ηλεκτρικό, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Ρέππα.

Με πρόσχημα τα υπέρογκα χρέη των Δημοσίων συγκοινωνιών, η κυβέρνηση Παπανδρέου πλήττει βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτές και συνολικά το δημόσιο χαρακτήρα τους αλλά κι όλο τον λαό που βλέπει να σφαγιάζεται ξανά, με το νέο χαράτσι των πανάκριβων εισιτηρίων το ήδη σφαγιασμένο και σχεδόν ανύπαρκτο εισόδημά τους.

Την ίδια στιγμή που μειώνει έως και 25% τις αποδοχές των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, αυξάνει κατά 40% το εισιτήριο.

Για τη χρεοκοπία, όμως, των συγκοινωνιών δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, ούτε ο λαός, αλλά όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά μαζί και η σημερινή που έχουν περικόψει την επιδότηση τους, έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη την άνοδο των τιμών των καυσίμων και γενικότερα του πληθωρισμού και έχουν τσακίσει τις αποδοχές ολόκληρης της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Όταν ο λαός δεν μπορεί πληρώσει το εισιτήριο του, όταν η κυβέρνηση δεν αποδίδει τα χρήματα που οφείλει στις συγκοινωνίες, όταν κυριαρχούν τα καρτέλ του πετρελαίου και των άλλων αναγκαίων πρώτων και άλλων υλών -πως είναι δυνατόν να μην χρεοκοπούν οι συγκοινωνίες ;

Πίσω από το σχέδιο “αναδιάρθρωσης” των δημόσιων συγκοινωνιών δηλαδή δραματικής μείωσης αποδοχών, διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αύξησης της τιμής του εισιτηρίου βρίσκεται το σχέδιο ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος τους.

Ο,τι επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση της τρόικα στις συγκοινωνίες είναι το ίδιο που επιχειρεί να εφαρμόσει σε όλο το δημόσιο τομέα, στα Νοσοκομεία, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στους Δήμους, στα Ταμεία και σε κάθε δημόσια υπηρεσία.

Η διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα και κυρίως εκείνου που αφορά την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών είναι μέρος μόνο της όλης εκστρατείας συντριβής κάθε εργατικής και λαϊκής κατάκτησης στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία -στην ίδια τη ζωή.

Γι' αυτό το λόγο ο αγώνας των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης - ειδικά τώρα που οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες ετοιμάζονται να υποταχθούν στο Ρέππα, τον Παπανδρέου και το Μνημόνιο τους με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλούμε τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες να αψηφήσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες τους και να πάρουν τον αγώνα και τις τύχες στα χέρια τους, οργανώνοντας συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και ένα κοινό συντονιστικό αγώνα για απεργία διαρκείας – για να πέσει ο νόμος Ρέππα.

Μαζί τους πρέπει να ταχθεί όλος ο λαός, οργανώνοντας επιτροπές αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά, επιτροπές πάλης με κεντρικό σύνθημα «Δεν πληρώνω την κρίση τους!» εφαρμόζοντας στην πράξη το αίτημα για ελεύθερη μετακίνηση.

Ο αγώνας αυτός μαζί με όλους τους άλλους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ξεσπάσουν το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να συντονιστούν στη βάση ενός συνολικού προγράμματος εξόδου από την καπιταλιστική κρίση σε επαναστατική ρήξη με το σύστημα που τη δημιούργησε και μας απειλεί με καταστροφή.

* Να καταργηθεί ο νόμος Ρέππα για τις ΔΕΚΟ!
* Καμία απόλυση – καμία μετάταξη – καμία αναγκαστική συνταξιοδότηση – καμία μείωση αποδοχών των εργαζομένων και καμία αύξηση εισιτηρίου!
* Δημόσιες συγκοινωνίες κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση – Ελεύθερη μετακίνηση για όλο το λαό
* Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών με το Υπουργείο Μεταφορών – Αγώνας στα χέρια των εργατών – Γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε συγκοινωνία – κοινό συντονιστικό αγώνα όλων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες- απεργία διαρκείας στις Συγκοινωνίες
* Εμπρός για γενική πολιτική πανεργατική απεργία διαρκείας
* Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές
* Κάτω η κυβέρνηση Παπανδρέου, η Τρόικα και το Μνημόνιο τους
* Κατάργηση ολόκληρου του εξωτερικού χρέους – Οι εργάτες στην εξουσία!



Συμμετέχουμε την 1η Φλεβάρη στη Μέρα Δράσης ενάντια στην Αύξηση της Τιμής των εισιτηρίων στα Μαζικά Μέσα Μεταφορών /

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

μαζί με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ. - τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ και τις ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΕΕΚ-Τροτσκιστές

eek@ath.forthnet.gr / www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου