Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζουμε, χτίζουμε επιτροπές στις γειτονιές μας δεν πληρώνουμε την κρίση τους


Συνεχίζουμε, χτίζουμε επιτροπές στις γειτονιές μας δεν πληρώνουμε την κρίση τους.

Οι νέες δημοτικές αρχές στη τοπική αυτοδιοίκηση δε θα μπορέσουν να βγάλουν τους εργαζόμενους από τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Ο «Καλλικράτης» που ευθέως εντάσσεται στο πρόγραμμα σταθερότητας της εξαθλίωσης του πολίτη, όπου συνδιαμόρφωσε η καθεστωτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., θα συνεχίσει το εγκληματικό του έργο.
Οι κοινωνικές παροχές από τους δήμους θα διακοπούν και πολλοί εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της ανεργίας.
Η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός δε θα είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά θα έχουν πλέον ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Οι δήμοι αδυνατώντας να εισπράξουν χρήματα από τους άμεσους φόρους όπου επιβάλλει η πολιτεία, θα ρίξουν το βάρος στους πολίτες με τις αυξήσεις του ενιαίου ανταποδοτικού δημοτικού τέλους, όπως επίσης και την επιβολή ακριβών τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, των διδάκτρων στα πνευματικά κέντρα και στον αθλητικό οργανισμό και στην καταβολή χρημάτων για τα προγράμματα βοήθεια στο σπίτι και κοινωνικής μέριμνας.
Εμείς οι πολίτες όμως θα αντιδράσουμε και δε θα τους αφήσουμε να αυξήσουν την τοπική φορολογία, θα αντιδράσουμε με την δυναμική μας παρουσία στα δημοτικά συμβούλια.
Η διάθεση των πολιτών «να μην πληρώσουν» εξαπλώθηκε μέσα από τις επιτροπές αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια, επιτροπές ενάντια στην αύξηση εισιτηριων των μέσων μαζικής μεταφοράς και είναι η απάντηση της κοινωνίας από τα κάτω, χωρίς τους μέντορες των κομματικών μηχανισμών.
Χτίζουμε επιτροπές στις γειτονιές μας και δίνουμε την μάχη για την ανατροπή του μνημονίου και της καθεστωτικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Δε θα επιτρέψουμε καμία απαράδεκτη επιβάρυνση των πολιτών υψώνουμε ασπίδα προστασίας, και στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής συμμετέχοντας στα δημοτικά συμβούλια και παρεμβαίνοντας στις αποφάσεις ώστε να μη τους επιτρέψουμε καμία αύξηση εις βάρος μας.
Δε θα πληρώσουμε εμείς διότι πολύ απλά δε τα φάγαμε εμείς.
Μείωση στα δημοτικά τέλη δεν πληρώνουμε την κρίση τους.
Όλοι στους δρόμους για ελευθερία.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
www.oxidiodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου