Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΝΤΡΑΚΟΜ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παιανία Τρίτη, 25.01.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

Η διοίκηση προχώρησε ήδη στο πρόγραμμα των απολύσεων ενημερώνοντας σημαντικό αριθμό συναδέλφων ότι θα «αποχωρήσουν». Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε σαν τελείως απαράδεκτη την πολιτική αυτή που στις σημερινές συνθήκες κρίσης ισοδυναμεί με εξόντωση όσων συναδέλφων μας ωθούνται στην ανεργία, ενώ ασκείται κι έμμεσος εκφοβισμός και σε όλους τους άλλους συναδέλφους να υπογράψουν στη συνέχεια ατομικές συμβάσεις μείωσης μισθών, κάτι που εξίσου απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε σαν αντεργατική επιδρομή.

Η μόνη απάντηση που μπορούμε και πρέπει να δώσουμε είναι μια συλλογική και μαζική, αποφασιστική, αγωνιστική κινητοποίηση, ανάλογη με την πρωτοφανή επίθεση που αντιμετωπίζουμε από την εργοδοσία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΟΥ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 27/1 ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Α5, 11:30-14:30 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ (θα υπάρξει και πούλμαν για μεταφορά από το συγκρότημα Γ).

Η ομόφωνη πρόταση του ΔΣ προς τη Γ.Σ. είναι για κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 1-2 Φλεβάρη (Τρίτη-Τετάρτη), με νέα ΓΣ την Τετάρτη 2/2 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να παρθούν πίσω απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. θα στηθούν κάλπες προκειμένου να εγκριθεί η πρόταση για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Απαιτείται απαρτία με παρουσία 450 μελών και πλειοψηφία των ¾ των ψηφισάντων (338 τουλάχιστον ψήφοι) για να έχουμε απόφαση για απεργία. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή, τόσο δυναμώνει η απόφασή μας κι η δύναμή μας απέναντι στην εργοδοσία.
Συνάδελφοι, στον αγώνα επιβίωσης που μας εξώθησε η εταιρία, αγωνιζόμαστε συλλογικά, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε στην εργοδοσία να ματαιώσει τα σχέδιά της για απολύσεις μειώσεις μισθών. Το κλειδί είναι η ενότητά μας, η μαζικότητά μας, η επιμονή μας και η πίστη μας στο δίκιο του αγώνα μας. Πρώτος μεγάλος σταθμός η μαζικότητα κι επιτυχία της Γ.Σ. την Πέμπτη 27/1, για να αποφασίσουμε για την απεργία και να παλέψουμε να είναι μαζική, πετυχημένη, περιφρουρημένη.
Να ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Σ., με πρώτους τους απολυόμενους που δεν τους «δίνουμε» και παλεύουμε όλοι μαζί μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις.
ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου