Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Δεν μασάμε... τους πολεμάμε

Στη "Λέσχη Υπογείως" στα Εξάρχεια δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τη μαζικότατη συνέλευση των αγωνιστών του κινήματος "Δεν Πληρώνω".
Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε από την προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος ενάντια στα διόδια, συμμετείχαν τέσσερις δικηγόροι του κινήματος. Ανέφεραν ότι υπάρχει νομολογία που δεν επιτρέπει την επιβολή προστίμου από ιδιώτες. Ο διακεκριμένος ποινικολόγος Κώστας Παπαδάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στο νομικό καθεστώς και ότι πρόκειται για μια ακόμα απόπειρα εκφοβισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και των εταιρειών.
Η κοινή διαπίστωση ήταν ότι τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και των εταιριών δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας εξοργίζουν. Παράλληλα με την νομική μας αντίδραση η μεγάλη μάχη θα δοθεί κινηματικά στους δρόμους.
Τοποθετήθηκαν δεκάδες συναγωνιστές και από τον χώρο των συγκοινωνιών (Μετρό, ΟΣΕ και ΕΘΕΛ). Αποφασίστηκε η συμμετοχή του κινήματος των διοδίων σε δράσεις ενάντια στην άρση του κοινωνικού χαρακτήρα των δημοσίων αγαθών.
Προτάθηκαν και αποφασίστηκαν δράσεις για το επόμενο διάστημα και καθορίστηκαν εκπρόσωποι στα ΜΜΕ για την αυριανή ημέρα.
Το κίνημα γιγαντώνεται παραμένοντας σταθερό στις αρχές του. Λειτουργούμε αμεσοδημοκρατικά με στόχο την κατάργηση όλων των διοδίων και την απελευθέρωσή μας.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.

Κώστας Παπαδάκης (δικηγόρος): Δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στο νομικό καθεστώς.
Πρόκειται για μια ακόμα απόπειρα εκφοβισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και των εταιρειών.








1 σχόλιο:

  1. «Η ΣΠΙΘΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

    Αγαπητοί Φίλοι
    Σας καλούμε όλες και όλους, γονείς, παιδιά, εγγόνια, και όλη την Κοινωνία που συνθλίβεται και ταπεινώνεται καθημερινά για να φουντώσουμε την «ΣΠΙΘΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ» για Ελευθερία-Δημοκρατία - Εθνική Ανεξαρτησία.
    Αγαπητοί Φίλοι,
    η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και εθνική προδοσία, το σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και η Βουλή μας χώρα υποδοχής των τοκογλύφων του ΔΝΤ και υλοποίησης των εντολών τους.
    Οι τοπικές μας Κοινωνίες πορεύονται χωρίς Ελευθερία, χωρίς Δημοκρατία, χωρίς Κοινωνική Συνοχή, παραβιάζοντας καθημερινά ανθρώπινα δικαιώματα (ύφεση, ανεργία, φτώχια, μείωση μισθών και συντάξεων, εκατοντάδες λουκέτα, κόλαση για το μέλλον των παιδιών μας, παράδοση της χώρας στους δανειστές μας).

    Επιβάλλεται λοιπόν να απαντήσουμε ως κοινωνία και να πράξουμε Δημοκρατία και Κοινωνική Αλληλεγγύη, τώρα με τη «Σπίθα» του κάθε ενός από εμάς, με την «Σπίθα» όλων των πολιτών.

    Αγαπητοί φίλοι φτάνει πια!
    Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο μέτωπο, μια μεγάλη συνάντηση που στη θέση του «Δεξιού» και «Αριστερού» να μπει «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ».
    Μια μεγάλη ενότητα και συμμετοχή πολιτών που θα απελευθερώσει την πατρίδα, που θα επαναφέρει την Δημοκρατία – Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια στη ζωή των πολιτών, που θα επιβάλει την κάθαρση με πολιτικές ευθύνες και επιβολή τιμωρίας και θα επιστρέψει το μέλλον στα παιδιά μας.

    ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ
    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ «Η ΣΠΙΘΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»
    ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/01/2011 & ΩΡΑ 17:00
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
    «Η ΣΠΙΘΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

    ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή