Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

PCL: ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


PCL ΙΤΑΛΙΑΣ : ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το φοιτητικό κίνημα ξεσπάει στο σενάριο της πολιτικής κρίσης. Για πρώτη φορά, ο υπουργός Gelmini κάνει λόγο για απόσυρση του σχεδίου νόμου του, υπό την πίεση της κρίσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και του κινήματος που βρίσκεται στους δρόμους.

Το PCL παλεύει σε κάθε πανεπιστήμιο για την γενίκευση των καταλήψεων και τη δημιουργία ενός πανεθνικού συντονιστικού αντιπροσώπων, εκλεγμένων από τις γενικές συνελεύσεις, στην προοπτική μιας κινητοποίησης μέχρι την τελική νίκη. Ο ακρογωνιαίος λίθος δεν είναι οι βουλευτές οι οποίοι για ψηφοθηρικούς λόγους ανεβαίνουν στα μπαλκόνια αλλά οι φοιτητές που εισβάλλουν στους δρόμους και πολιορκούν το Κοινοβούλιο.
Είναι αναγκαίο, το εργατικό κίνημα και όλες οι αριστερές πολιτικές και δημοτικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν στο πλευρό των φοιτητών προωθώντας μία πραγματική γενική απεργία.

Το PCL προτείνει, στις 14 Δεκέμβρη να πραγματοποιηθεί μια πανεθνική, μαζική διαδήλωση εργατών και φοιτητών που θα πολιορκήσουν το κοινοβούλιο, θα απαιτήσει την πτώση της κυβέρνησης και θα υποστηρίξει μία πραγματική εναλλακτική. Η λύση στην πολιτική κρίση δεν θα πρέπει να ανατεθεί στους Fini, Casini, Bersani αλλά στη συλλογική δύναμη μίας νέας γενιάς!
Μαρκο Φεράντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου