Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ- ή Όλοι με δουλειά ή Όλοι στον αγώνα!


ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

ή Όλοι με δουλειά ή Όλοι στον αγώνα!

Η γιγαντιαία κοινωνική καταστροφή, αποτέλεσμα της παγκόσμιας κρίσης ενός συστήματος διαρκούς εκμετάλλευσης, συντελείται με επιταχυνόμενους ρυθμούς σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, με δραματικές επιπτώσεις σε εκατομμύρια εργαζόμενους.

Η σημερινή επέτειος του Πολυτεχνείου με τα συνθήματα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που επανέρχονται με δριμύτητα, συμπληρώνονται με την καταβαράθρωση του αστικού πολιτικού σκηνικού στις πρόσφατες εκλογές και κυρίως με την εκτίναξη της αποχής και των άκυρων/λευκών που μοιάζει με την απονομιμοποίηση της χούντας, λίγο πριν την κατάρρευσή της. Κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι, καπιτα-ληστές, και διεθνείς τοκογλύφοι τρέμουν για την αποσταθεροποίηση του πολιτικού περιβάλλοντος από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο.

Η πάλη των εργαζομένων στην περιοχή μας περνάει μέσα από την ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ, που σχεδόν μετά από τρεις μήνες διαθεσιμότητες, εκβιαστικά διλλήματα (60 απολύσεις ή λουκέτο) μιας πολυεθνικής δις δολαρίων (ArcelorMittal) απορρίπτουν το νέο δίλημμα με το πιστόλι στο κεφάλι των δήθεν «οικειοθελών αποχωρήσεων», χαράζοντας τη κόκκινη γραμμή με το σύνθημα «ή όλοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα».

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την ανυποχώρητη γραμμή του σωματείου και καλούμε την εργατική τάξη της Μαγνησίας να υιοθετήσει όχι μόνο το σύνθημα αλλά και τις μορφές δράσης του σωματείου, που συνοψίζονται στη διαρκή ενημέρωση όλων των εργαζομένων, τη λήψη όλων των κρίσιμων αποφάσεων μέσα από γενικές συνελεύσεις, τη πλατιά δράση μέσω της δημιουργίας της ανοικτής επιτροπής αγώνα χωρίς αποκλεισμούς και κομματικές οδηγίες, με μοναδικό σκοπό να εδραιωθεί η ταξική αλληλεγγύη και να μπουν στο δρόμο του αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι για το κοινό ταξικό συμφέρον ενάντια στην ανεργία, τις διαθεσιμότητες, την ελαστικοποίηση της δουλειάς, τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, τα μνημόνια και τα λουκέτα.

Το σύνθημά μας στη Μαγνησία είναι «Να γίνει της ΚΟΝΤΙ παντού», με κινητοποιήσεις διαρκείας, κατάλληλα προετοιμασμένες, όπως οι πετυχημένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη ΚΟΝΤΙ, με πλατιά κοινωνική και πολιτική δράση. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η απεργιακή ντουφεκιά της ΓΣΕΕ και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στις 15/12 δεν οδηγεί πουθενά το εργατικό κίνημα, ούτε καν οι χιλιάδες απεργοί του 24ώρου στις 5 Μάη που τρομοκράτησαν το αστικό καθεστώς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Απαιτείται μαζική απεργιακή δράση διαρκείας με πολιτικό σχέδιο για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και κανενός άλλου, με κεντρικό στόχο να μην πληρώσουν τη κρίση οι εργάτες και ο εργαζόμενος λαός, για την ανατροπή του μνημονίου, κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, ενάντια σε καπιτα-ληστές βιομήχανους, τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό, που από τη πτώση της χούντας μέχρι σήμερα, αφού πλούτισαν στο τέλος χρεοκόπησαν τη χώρα.

Απέναντι σε όλους που επιχειρούν βάλουν το εργατικό κίνημα στην …κάλπη, σε νέους κομματικούς συσχετισμούς για να αλλάξει η ζωή μας στο απροσδιόριστο μέλλον, ενώ αυτή καταστρέφεται σήμερα, αντιτάσσουμε το δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, της εξέγερσης του Δεκέμβρη, του διαρκούς μαζικού απεργιακού αγώνα από τα κάτω για τους από κάτω, ενάντια σε όλους που μηδενίζουν το κοντέρ της ζωής μας.

* Να σταθούμε αλληλέγγυοι στη κρίσιμη ανοικτή συνέλευση (οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ) του Σωματείου της ΚΟΝΤΙ (Παρασκευή, 19/11, στις 7.00μμ στο ΕΚΒ), να πλαισιώσουμε την επιτροπή αγώνα του σωματείου για όσες δράσεις τυχόν αποφασιστούν, μαζικοποιώντας τον αγώνα σε όλα τα ανοιχτά ταξικά μέτωπα.
* Καλούμε όλους τους εργαζόμενους & άνεργους να συμμετάσχουν στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, δημιουργώντας ένα ικανό μάχιμο δυναμικό για να δοθούν όλες οι ταξικές μάχες της σημερινής κρίσιμης περιόδου, αίροντας τα αδιέξοδα των 24ωρων απεργιακών ντουφεκιών.
* Την Κυριακή, 21/11, στις 18.30, στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33/Βόλος, προβάλλουμε τη ταινία για την χρεοκοπία της Αργεντινής, τη μαζική ανεργία και τους εργατικούς αγώνες εκείνης της περιόδου.



17 Νοέμβρη 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου