Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν για την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις εξελίξεις που έρχονται με τη σφραγίδα του Καλλικράτη.

Οι εργαζόμενοι εισέρχονται σε νέο γύρο κινητοποιήσεων, αντιδρώντας έντονα στις μειώσεις προσωπικού, μισθών και διεκδικώντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι τοπικοί σύλλογοι ζητούν την αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά τους, την υπογραφή Σ.Σ.Ε για το προσωπικό ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ, ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις επιχειρήσεων των ΟΤΑ, νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο. Παράλληλα οι προσλήψεις μόνιμοι προσωπικού και η τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αποτελούν μια από τις κύριες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Τέλος η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ χαρακτηρίζεται ως επιτακτικό ζήτημα προς επίλυση.

Απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 19 Νοεμβρίου και θα αποφασίσουν άμεσα την κλιμάκωση με αποχή ή απεργία το σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου