Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας κήρυξε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου (22 έως 28/11) η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ !! (και κυριως δεν πληρωνουμε την κρίση τους!!)

Εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας κήρυξε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου (22 έως 28/11) η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
«Η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής των αποκλεισμών από τις υπηρεσίες Υγείας και ταυτόχρονα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε θεατές στη σφαγή κοινωνικών δικαιωμάτων, με βασικότερο τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Βαρνάβας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα θα πιέσουν για δωρεάν επισκέψεις και εξετάσεις στο ΕΣΥ κατά το παραπάνω διάστημα. Μάλιστα, για την περίπτωση που υπάρξουν αντιστάσεις, η ΟΕΝΓΕ καλεί τις κατά τόπους νοσοκομειακές ενώσεις «να πραγματοποιήσουν καταλήψεις στα κτίρια διοίκησης και στα γραφεία κίνησης όλη αυτή τη βδομάδα για την διασφάλιση του δικαιώματος της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης».

Από: Jaquou Utopie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου