Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΚΑΤ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ



Σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου το απόγευμα μέλη των Επιτροπών Αγώνα στα Βόρεια Προάστια και συναγωνιστές από άλλες περιοχές μαζευτήκαμε έξω από το ΚΑΤ για να φωνάξουμε πως δεν πληρώνουμε το 5ευρω χαράτσι για να θησαυρίζουν οι λίγοι που τρώνε τα λεφτά των ασφαλισμένων δεκαετίες τώρα. Φοβισμένη η εξουσία και η διοίκηση του ΚΑΤ από την επέκταση του κινήματος δεν πληρώνω και από την απήχηση στον κόσμο επιστράτευσε αστυνομικούς μαζί με τους σεκιουριτάδες για να μας απαγορεύσει την είσοδο. Η προσπάθεια αυτή (προφανώς) απέτυχε και με μια διαδρομή στο νοσοκομείο ενημερώσαμε τον κόσμο για το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!.
Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μόνο ένα από τα βήματα για να απλωθεί η λογική της ανυπακοής στα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας από τα διόδια, στα Μέσα Μεταφοράς, στους λογαριασμούς, στις Τράπεζες…
Καλούμε τους ασφαλισμένους, αλλά και τους γιατρούς και τους εργαζομένους στο ΚΑΤ να έρθουν στις συνελεύσεις των Επιτροπών Αγώνα για να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τη δράση μας με κινητοποιήσεις και στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία του ΚΑΤ. Καλούμε τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους κατοίκους να συμμετέχουν στις δράσεις ενάντια στα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ενάντια στο εισιτήριο που προσπαθεί να επιβληθεί στο Δημοτικό λεωφορείο στο Μαρούσι.
Στη συνέχεια, κινηθήκαμε στα διόδια της Αττικής οδού στον κόμβο της Κηφισίας γύρω από το δαχτυλίδι του ΟΤΕ, όπου το άνοιγμα κράτησε περίπου τρία τέταρτα και συνάντησε την θερμή αποδοχή των περισσότερων οδηγών. Θλιβερή εξαίρεση: Ελάχιστα επίδοξα golden boys προερχόμενα από τις γύρω πολυεθνικές εταιρείες που προσπάθησαν - μάταια βέβαια - να πληρώσουν. Για αυτούς τους επαγγελματίες οσφυοκάμπτες το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως κόντρα στην ηθική του γλυψίματος, του πισώπλατου μαχαιρώματος και του ατομικισμού, κόντρα στην ηθική του ραγιά που χρόνια τώρα προσπαθούν να μας καλλιεργήσουν, μια νέα ηθική γεννιέται. Μια νέα ηθική δυναμώνει και αναπτύσσεται στους απεργιακούς αγώνες, στους αγώνες του λαού της Κερατέας, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, στους αγώνες του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!..
Η ηθική του συλλογικού αγώνα και της κοινωνικής αλληλεγγύης,
η ηθική της αξιοπρέπειας.
ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ
ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου