Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Απόψε στο Σύνταγμα χιλιάδες λαού διαδηλώσαμε την πρόθεση να παλέψουμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Η αποθέωση της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης που μας περικυκλώνει, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής των ανθρώπων. Η όξυνση της κρίσης και η πτώση των ποσοστών κέρδους έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους. Το κράτος με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου έχει αναλάβει τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτή της προσπάθειας. Ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία.
Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και τα κάθε λογής παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για το καλό της «πατρίδας», για το μέλλον μας. Όπως από το ΄75 και μετά στην ίδια πολιτική γραμμή εταιρίες και πολιτικό προσωπικό τρώνε με «χρυσά κουτάλια», έτσι και τώρα για να μην χάσουν το «φαί και τα κουτάλια», επιστρατεύονται νέα επιχειρήματα για να πειστούν οι «ιθαγενείς». Κάθε αντίσταση είναι ανεπίτρεπτη «μην μιλάς μην γελάς κινδυνεύει η Ελλάς» λέει κυβέρνηση , ΝΔ , ΛΑΟΣ και άλλοι πρόθυμοι.
Απέναντι σε αυτή την λογική που μας έχει φτάσει στην σημερινή κατάσταση όλοι εμείς, η εργαζόμενη πλειοψηφία, αντιτάσσουμε μια άλλη λογική, αυτή της μάχης για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας δεν πουλιούνται, δεν παζαρεύονται.
Η εποχή της ανάπτυξης του Σημίτη και του Καραμανλή μας οδήγησε στα χρηματιστήρια, τα δομημένα ομόλογα, στη SIEMENS και στο Βατοπέδι, στα δισεκατομμύρια των πολεμικών δαπανών.
Η κρίση τους τώρα δεν μπορεί να περάσει από πάνω μας όπως πέρασε η «ανάπτυξη» τους το προηγούμενο διάστημα. Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι μειώσεις των μισθών, το ασφαλιστικό είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που έρχονται αν δεν τους ανατρέψουμε τώρα! Ο αγώνας θα είναι διαρκής μέχρι τη νίκη του λαού που θα γίνει αφέντης στο τόπο του.
Το Σύνταγμα απόψε αποτελεί την αφετηρία για το άπλωμα και το δυνάμωμα ενός μεγάλου λαϊκού κινήματος ρήξης και ανατροπής. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους! Οργανωνόμαστε. Οργανώνουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου