Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Απεργία στο εργοστάσιο ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ στο Βόλο..


Νεα Γενική Συνέλευση σήμερα για κλιμάκωση τού αγώνα.
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της βιομηχανίας ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ στην 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου για προχθές με μοναδικό αίτημα την άρση της μερικής απασχόλησης και την επαναφορά όλου του προσωπικού στο προηγούμενο εργασιακό καθεστώς, δηλαδή 5ήμερο, 8ωρο, 40ωρο.

Από το πρωί στις 5:30 άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από την πύλη του εργοστάσιου οι εργαζόμενοι του ΚΙΟΛΕΪΔΗ αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από όλο τον κλάδο του μετάλλου, που συμμετείχαν μαζικά στην 3ωρη στάση εργασίας που παράλληλα είχε προκηρύξει το Συνδικάτο.
Οι εργαζόμενοι και οι μεταλλεργάτες περιφρούρησαν αποφασιστικά την απεργία, με αποτέλεσμα η κινητοποίηση να είναι πλήρως πετυχημένη παρά τις προειδοποιήσεις της διεύθυνσης των προηγούμενων ημερών ότι η απεργία είναι «παράνομη» και «καταχρηστική».

Στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε χαιρετισμούς απεύθυναν τα σωματεία της ΒΕΜΕΚΕΠ, της ΒΕΚ, ενώ ψηφίσματα συμπαράστασης έστειλαν τα σωματεία της Coca-Cola (είναι στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις), τα σωματεία καθαριστριών, το σωματείο τυπογράφων, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Μ Δημήτρης Τσιουμπρής.
Την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης την έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Γιώργος Ρούσσας, που κατήγγειλε την επιχείρηση για την απόφασή της να εφαρμόσει το πρόγραμμα της εκ περιτροπής εργασίας.

Το ψήφισμα που διάβασε ο γραμματέας του Συνδικάτου Κων/νος Στεργίου εγκρίθηκε ομόφωνα. Σύμφωνα με το ψήφισμα καταδικάζεται η συγκεκριμένη απόφαση. Τονίζεται επίσης ότι οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι με την εκ περιτροπής εργασία και επιδόθηκε στην δ/νση της βιομηχανίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το Συνδικάτο Μετάλλου ζητήθηκε η άμεση επαφή με τον ιδιοκτήτη της βιομηχανίας κ. Ν. ΚΙΟΛΕΪΔΗ.

Η απεργιακή συγκέντρωση ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας Γ.Σ. σήμερα Τετάρτη 28-7-2010 στις 6:30 το απόγευμα στο Ε.Κ.Β. για να αποφασιστεί η κλιμάκωση του αγώνα.
Στο μεταξύ τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Κιολεΐδης εξέφρασε και το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα με ανακοίνωσή του. Αντιπροσωπεία του ΕΕΚ ήταν χθες παρούσα στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε έξω από το εργοστάσιο, ενώ στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής: «Οι εργάτες του ΚΙΟΛΕΪΔΗ δεν πρέπει να κάνουν τα λάθη που έγιναν στον ΚΑΝΑΚΗ και οδήγησαν αμαχητί στο κλείσιμο του εργοστασίου και πρέπει να εκτιμήσουν σωστά τις πολιτικές αδυναμίες που εμφανίστηκαν το Φλεβάρη στον αγώνα κατά των απολύσεων στη ΜΕΤΚΑ.
Γι' αυτό πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν την ευθύνη και το σχεδιασμό του αγώνα τους με μια Επιτροπή Αγώνα εκλεγμένη από την εργατική τους συνέλευση. Καμία ανάθεση σε γραφειοκράτες συνδικαλιστές! Οι απεργίες γίνονται για να νικήσουμε και όχι για να διαπραγματευτούμε. Γι' αυτό χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης με επαναστατικό χαρακτήρα».


πηγη ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου