Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αγγίζοντας τον ουρανό: Τα παιδιά στην Γάζα κατακτούν παγκόσμιο ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα


Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010
Πηγή: www.unrwa.org 27/7/2010

Μετά το πρόσφατο ρεκόρ που κατέκτησαν με τις μπάλες μπάσκετ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, χιλιάδες παιδιά στην Γάζα θα προσπαθήσουν την Πέμπτη 29 Ιουλίου, να σπάσουν το δικό τους παγκόσμιο ρεκόρ με τους περισσότερους χαρταετούς που θα πετάξουν ταυτόχρονα. Πέρσι, περισσότερα από τρεις χιλιάδες παιδιά που συμμετείχαν στα «Καλοκαιρινά Αγωνίσματα του UNRWA», έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουν ξανά», είπε ο διευθυντής του UNRWA στην Γάζα, John Ging. «Θυμάμαι πολύ καλά την περσινή εικόνα χιλιάδων παιδιών στην παραλία να πετάνε τους χαρταετούς που είχαν φτιάξει τα ίδια. Παρουσιάζεται με πολύ έξυπνο τρόπο η δημιουργική ενέργεια ολόκληρης της γενιάς τους, δείχνοντας στους από πάνω τι θα μπορούσαν να καταφέρουν αν τους επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες τους».

Την προηγούμενη Πέμπτη, περισσότερα από 7.200 παιδιά που συμμετέχουν στα Καλοκαιρινά Αγωνίσματα του UNRWA, έπαιξαν ταυτόχρονα με μπάλες μπάσκετ για πέντε λεπτά, διπλασιάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. Αν και αυτό επιβεβαιωθεί από το Βιβλίο Γκίνες, όπως φαίνεται πιθανό, τότε πρόκειται για άλλο ένα ρεκόρ. «Σίγουρα δύο παγκόσμια ρεκόρ μέσα σε μια βδομάδα, είναι από μόνο του ρεκόρ», είπε ο Ging.

Τα «Καλοκαιρινά Αγωνίσματα του UNRWA», τα οποία διεξάγονται για τέταρτη χρονιά, έχοντας πλήρη στήριξη και συμμετοχή της κοινότητας, είναι το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά της Γάζας. Προσφέρουν μια σειρά από διαφορετικές δραστηριότητες, όπως αθλητισμό, κολύμπι, τέχνες και κατασκευές, θέατρο και δράμα. Ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Αυγούστου, λειτουργώντας 1200 κατασκηνώσεις για περισσότερα από 250.000 παιδιά στην Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου