Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Ο Ελληνοαφρικανικός Σύνδεσμος δημιουργήθηκε με σκοπό την επίτευξη ενότητας της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, καταγωγή και λοιπά ιδεολογήματα που το σύστημα προτείνει στους εργαζόμενους προκειμένου να τους διατηρεί σε διάσπαση.
Βασιζόμαστε στην αλληλεγγύη μεταξύ Ελλήνων και Αφρικάνων εργατών. Ατσαλωνόμαστε μέσα από την επίθεση των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους απέναντι στην εργατική τάξη, καθώς και μέσα από τις πολιτικές και φυσικές επιθέσεις κάθε λογής φασιστοειδών απέναντι στους μετανάστες.
Στόχος είναι να σπάσει η λογική της γκετοποίησης των Αφρικανών εργατών, καθώς και η λογική της «φιλανθρωπικής» προσέγγισης απέναντι στους μετανάστες.
Αντ’αυτού, κοινή προσπάθεια είναι η κοινωνική και πολιτιστική όσμωση και οι κοινοί αγώνες ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη! Πηγή του ρατσισμού είναι το καπιταλιστικό σύστημα και ιστορικά ο ρατσισμός ευδοκίμησε στα κοινωνικοοικονομικά συστήματα που βασίζονται στην καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Στη χρονική συγκυρία της ιστορικά μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλισμού, με τη συνεπακόλουθη λαίλαπα αντεργατικών μέτρων και καταστολής, οι μάχες που δίνονται και θα δοθούν, απαιτούν την ενότητα των εργατών απέναντι σε όλους τους δυνάστες και τους εχθρούς της ελευθερίας.

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Καλούμε όλους τους Αφρικανούς και Έλληνες εργαζόμενους, άνεργους και νεολαίους να πλαισιώσουν το Σύνδεσμό μας και να γίνουν κομμάτι της κοινής μας προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου