Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η Πρωτοβουλία Α’βάθμιων Σωματείων Ρεθύμνου στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα , εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στο συνδικαλιστή ξενοχοϋπάλληλο Δρυγιαννάκι Εμμανουήλ , Γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων , που δεν προσελήφθη από την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν Ξενοδοχείο HYDRAMIS PALACE στον Καβρό Γεωργιούπολις Χανίων, με το αιτιολογικό της άρνησης αποδοχής μειωμένης απασχόλησης.

Σήμερα που επιχειρείται να μεταφερθεί αποκλειστικά και μόνο στους εργαζόμενους το κόστος της οικονομικής κρίσης , οφείλουμε όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε συνάδελφο που απολύεται , σε κάθε εργαζόμενο που υφίσταται τον εκβιασμό της ελαστικής εργασίας και της μερικής απασχόλησης.

Θεωρούμε ότι η αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στον τουρισμό δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι γενικευμένης αλλαγής των εργασιακών σχέσεων στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις , ούτε δικαιολογούν την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Η συλλογική αντίσταση όλων των εργαζομένων στην εργασιακή επισφάλεια είναι σήμερα , περισσότερο από ποτέ , αναγκαία και επιβεβλημένη.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στο Ρέθυμνο οφείλει να αντιδράσει σε τέτοιες μεθοδεύσεις και να προασπίσει το δικαίωμα της δουλειάς και της αξιοπρεπούς επιβίωσης για κάθε εργαζόμενο.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην κρίση και την εργοδοτική αυθαιρεσία .

Ρέθυμνο 29/6/2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Α’ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου