Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ & ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ; Το συμφέρον μας είναι να ανατρέψουμε τη κυβέρνηση της τρόικας!

Με μαζική συμμετοχή στην αίθουσα των λιμενεργατών στο λιμάνι του Βόλου, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των αυτοκινητιστών του Ν. Μαγνησίας.

Σε φορτισμένο κλίμα ο πρόεδρος του σωματείου, που μόλις είχε έρθει από Αθήνα, περιέγραψε το προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης, την υποδοχή που τους επιφύλαξαν τα ΜΑΤ και τα φιλοδωρήματα με ξύλο και δακρυγόνα.

Ο ίδιος περιέγραψε την κατάσταση ως πόλεμο και τη κυβέρνηση στυγνό εκτελεστή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων κατ΄ εντολή της τρόικας και του ΔΝΤ. Ζήτησε να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα 310 δις ευρώ του χρέους και να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι για τις θυσίες τους και οι αυτοκινητιστές για τις άδειές τους. Οι αυτοκινητιστές δεν μπορούν να κάνουν πίσω, παρά να δώσουν μέ όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα, που πλέον είναι αγώνας κοινωνικός και πολιτικός για την επιβίωση.

Σήμερα και αύριο, πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα για την κλιμάκωση του αγώνα, την αντιμετώπιση της πολιτικής επιστράτευσης, την απεργοσπαστική δράση του στρατού και την εμπλοκή πλέον των αστυνομικών δυνάμεων για την καταστολή της απεργίας.

Οι αυτοκινητιστές στους κόμβους της Γυρτώνης, Α΄ΒΙΠΕ Βόλου, Αλμυρό δέχτηκαν με ενθουσιασμό τη συνέχιση της απεργίας και δηλώνουν οργισμένοι που πολιτικά κόμματα, όλων των αποχρώσεων, είτε παίρνουν αποστάσεις από τον αγώνα τους ή τη βγάζουν μουγκά και μένουν μακρυά από τα μπλόκα, ενώ κανένας δεν έχει εμφανιστεί στους κόμβους για να δηλώσει τη στήριξή του.

Όταν βλέπουν ειδήσεις φτύνουν την ανοικτή συμπαράταξη των ΜΜΕ και πολλών δημοσιογράφων ( με κάτι εκατομμυριάκια ο καθένας αμοιβές) με τη πολιτική της κυβέρνησης που παρουσιάζουν κάθε κοινωνικό αγώνα ως “συντεχνία”.

Το ΕΕΚ Θεσσαλίας έχει παρέμβει στους κόμβους δηλώνοντας τη στήριξη στον αγώνα των αυτοκινητιστών για το δικαίωμα στη δουλειά και την επιβίωση, ζητώντας να διευρύνουν τον αγώνα τους μέσα στις πόλεις και να ενώσουν τα αιτήματά τους με τα αιτήματα του εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα στο τομέα των μεταφορών (ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΜΕΤΡΟ, Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας) σε μια κοινή πάλη για την ανατροπή της πράσινης κυβέρνησης της τρόϊκας.

Μπορούμε να νικήσουμε!

(Από ΕΕΚ Θεσσαλίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου