Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την βάναυση και δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς διαδηλωτές στην 11 Μάη. Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής, άφησε πίσω της τόνους δακρυγόνων μέσα σε οργανωμένα μπλόκ, σχήματα και σωματεία καθώς και δεκάδες τραυματίες, ένας από τους οποίους δίνει μάχη με τη ζωή του στην εντατική, από χτυπήματα-κατάγματα στο κεφάλι. Από την μανιασμένη επίθεση των ΜΑΤ δεν γλύτωσε ούτε η πρόεδρος του σωματείου του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ και μέλος της ανοιχτής επιτροπής μας ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου, Σακκά Αργυρώ, η οποία νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Νίκαιας, επίσης με χτυπήματα στο κεφάλι.
Η δολοφονική επίθεση έχει σαν στόχο να βάλει φρένο στο αγωνιστικό φρόνιμα του ελληνικού λαού που δεν παύει να βροντοφωνάζει ενάντια στη βαρβαρότητα του μνημονίου και του ΔΝΤ και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Με την βίαιη καταστολή της χθεσινής απεργίας η κυβέρνηση αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά ότι θέλει πάσει θυσία να περάσει τα νέα μέτρα που το ΔΝΤ ετοιμάζει. Αποκαλύπτει ότι εκτός από το κλείσιμο των νοσοκομείων και το κλείσιμο των σχολείων, θέλει να κλείσει και τα στόματα όσων αντιστέκονται.
Είναι πλεόν φανερό για όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!
Η πολιτική τους διαλύει την υγεία και την παιδεία, δημιουργεί ρατσισμό και ξενοφοβία για να διαιρεί τους εργαζόμενους, εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη, φέρνει εργαζόμενους εξαθλιωμένους, φέρνει φτώχεια και μιζέρια.
Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση, ο λαός, σε κάθε γειτονιά πρέπει να υπερασπιστεί ακόμα πιο μαζικά και αγωνιστικά το δικαίωμά του σε μια αξιοπρεπή ζωή!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου