Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

15 νεκροί και 200 βαριά τραυματίες μέχρι στιγμής από τα πυρά των σιωνιστών

15 νεκροί και 200 βαριά τραυματίες μέχρι στιγμής από τα πυρά των σιωνιστών
από PalestineResist 2:59πμ, Δευτέρα 16 Μαΐου 2011
ATHENS INDYMEDIA

Ημέρα της Νάκμπα. Συνολικό ρεπορτάζ με φώτο.

15 Μαίου, 63 χρόνια μετά την Νάκμπα, την καταστροφή και τον ξεριζωμό των παλαιστινίων από τις πατρογονικές τους εστίες, πραγματοποιήθηκαν πορείες παλαιστίνιων προσφύγων και αλληλέγγυων στη Γάζα, τη Δ. Οχθη και σε όμορες χώρες της ιστορικής Παλαιστίνης με κατεύθυνση τα σύνορα των κατεχομένων του 48. Ο στόχος των κινητοποιήσεων ήταν να διατρανωθεί ότι το Δικαίωμα της Επιστροφής των ξεριζωμένων Παλαιστινίων στην πατρίδα τους παραμένει βασική αρχή, αναφαίρετο δικαίωμα της Παλαιστινιακής Υπόθεσης. Οι πορείες ματοκυλίστηκαν από σιωνιστές στρατιώτες, που δεν δίστασαν να δολοφονήσουν εν ψυχρώ αμάχους, για μια ακόμη φορά.

Συγκεκριμένα:

Στη Γάζα, στο συνοριακό πέρασμα του Ερέτζ, χιλιάδες διαδηλωτές ανάμεσά τους και ανήλικοι πυροβολήθηκαν στο ψαχνό, μόλις εισήλθαν στη λεγόμενη «ουδέτερη ζώνη», τη Ζώνη Θανάτου που το Ισραήλ έχει επιβάλλει, αποδεκατίζοντας συνεχώς ανθρώπους, ζώα και δέντρα, γύρω από την ασφυκτικά αποκλεισμένη από στεριά και αέρα Λωρίδα της Γάζας. Ενας νεαρός παλαιστίνιος νεκρός και 80 τραυματίες ο απολογισμός της σιωνιστικής θηριωδίας.

Στη Συρία, η κρατική τηλεόραση ανέφερε το απόγευμα τη δολοφονία 4 Σύριων αλληλέγγυων και δεκάδων τραυματιών, που συμμετείχαν στην αντίστοιχη πορεία με κατεύθυνση στα υψίπεδα του Γκολάν. Οι διαδηλωτές προσέγγισαν την κατεχόμενη περιοχή που το Ισραήλ διατηρεί παράνομα από τον πόλεμο του ’67.

Στο Ν. Λίβανο, στα νότια σύνορα με το Ισραήλ, στην συνοριακή πόλη Μαρούν αλ-Ρας, δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν προς το συνοριακό τείχος με το Ισραήλ. Μόλις πλησίασαν τα σύνορα, δέχτηκαν ακαριαία πυρά ελεύθερων σκοπευτών του Ισραήλ. 10 νεκροί, όλοι τους Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και πάνω από 80 βαριά τραυματίες τα θύματα της σιωνιστικής βαρβαρότητας. Αρκετοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του Ν. Λίβανου και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο λιβανέζικος στρατός (η εθνική ντροπή του Λιβάνου που δεν έριξε ούτε μια σφαίρα ενάντια στους σιωνιστές εισβολείς το 2006) προσπάθησε με πυροβολισμούς στον αέρα να εμποδίσει –δεν τα κατάφερε- την προσέλευση των προσφύγων στα σύνορα.

Στη Δ. Οχθη χιλιάδες παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τις σιωνιστικές στρατιωτικές δυνάμεις στο φυλάκιο της Καντιλίγια, κοντά στην Ραμάλα, όπου υπάρχει και ομώνυμο στρατόπεδο προσφύγων. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το τείχος του αίσχους που εκτείνεται στην περιοχή σε μήκος 5 χιλιομέτρων στα παλαιστινιακά εδάφη. 12 από αυτούς τραυματίστηκαν σοβαρά από πλαστικές σφαίρες και αληθινά πυρά, δεκάδες υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα από βαριά χημικά που εκτόξευαν οι σιωνιστές στρατιώτες στον κορμό των διαδηλωτών βαραίνοντας ανυπόφορα την ατμόσφαιρα.

Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί γιατί αρκετοί είναι βαριά τραυματίες και θα υποκύψουν στα δολοφονικά τραύματα που υπέστησαν.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.

Η πορεία στα Υψίπεδα του Γκολάν


Η πορεία στο Ν Λίβανο


Συγκρούσεις στη Δ. Οχθη

Τείχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου