Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Από την εκδήλωση για την κρατική καταστολή στο Βιβλιοπωλείο "Εκτός των τειχών"



Το βίντεο αυτό, με τίτλο "Αστυνομική Βία Κρατική Τρομοκρατία 1980 - 2011" παρουσιάστηκε χθες στην εκδήλωση στο Εκτός των Τειχών. Παραβρέθηκαν και μίλησαν οι Σωτήρης Λέγγας, συνδικαλιστής πρώην πρόεδρος σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας, Μπουγιούκας Δημήτρης, φοιτητής μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων, Ζάχος Χριστοδουλόπουλος, φοιτητής μέλος της ΕΑΑΚ Πολυτεχνείου, Ρούλα Σακκά, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ, Κουτσουμπός Θόδωρος, δημοσιογράφος, Γιώργος Μηλίγκος, αυτόνομη ομάδα δράσης ΑΝ.Α.Σ.Α. καθώς και οι Δώρα Θηβαίου από την Κερατέα, Γιάννης Χρονάκης συνταξιούχος πρώην οικοδόμος.
Στην εκδήλωση ήρθαν και φίλοι και συγγενείς του Γιάννη Καυκά όπου μας ενημέρωσαν για την πορεία της υγείας του η οποία εμπνέει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά. Σημαντική ήταν η έκκλησή τους να βρεθούν και να δωθούν στην οικογένειά του, αν υπάρχουν, στοιχεία, μαρτυρίες, εικόνες ή και βίντεο που τυχών δείχνουν τον Γιάννη πριν, κατά ή και μετά το χτύπημα και τον σοβαρό τραυματισμό του, δεδομένης και της τακτικής της αστυνομίας ότι μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία δεν μπορεί να διαταχθεί και έρευνα! Δώθηκε και ένα e-mail το kafkasphotos@gmail.com όπου μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει με την οικογένεια.
Κατά τα άλλα η όλη συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον προβληματισμό όλων μας για την αγριότητα που αποκτά πλέον η καταστολή στις διαδηλώσεις και όχι μόνο. Αναφέρθηκαν και τα ζητήματα του ρατσισμού, του εκφασισμού και όλα συνδέθηκαν με την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.
Σοβαρός ήταν ο προβληματισμός και για το πως κινούνται τα διάφορα μπλοκ στις πορείες και για την πολιτική τους περιφρούρηση αλλά και για την αλληλεγγύη που θα πρέπει να επιδυκνείεται μεταξύ των διαδηλωτών και των μπλοκ.
Κοινός τόπος όλων, μάλλον, ήταν ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η καταστολή είναι η ανάπτυξη ενός καλά οργανωμένου μαζικού λαϊκού κινήματος ικανού να κατεβάζει στο δρόμο πολλές χιλιάδες κόσμου.

Υ.Γ.: Κάπου στο 5ο λεπτό του βίντεο ακούγεται από τον εκφωνητή του δελτίου ειδήσεων του alter για νεαρό διαδηλωτή χτυπημένο από την επίθεση των ΔΕΛΤΑ. Στη πραγματικότητα πρόκειται για την Αγγελική Κουτσουμπού μέλους του ΕΕΚ του οποίου το μπλοκ χτυπήθηκε στις 6 Δεκέμβρη του 2009.

ΠΗΓΗ:Αντίσταση στις γειτονιές

Αναρτήθηκε από Αναγέννηση Ανθρωπίνων Σχέσεων και Αξιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου