Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο γαλλικός λαός πληρώνει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ ημερησίως για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη!


Ο γαλλικός λαός πληρώνει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ ημερησίως

για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη!

Ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί προσπαθεί να χτίσει ένα προφίλ αποφασιστικού πολιτικού, που προκειμένου να επιβάλλει τις πολιτικές του αποφάσεις θα φανεί σκληρός απέναντι στον κόσμο της εργασίας, άσπλαχνος προς τους μετανάστες, ενώ η υπέρμετρη κρατική βία αποτελεί συστατικό τμήμα της διακυβέρνησης του.

Εκφράζοντας την συνέχεια μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής αστικής πολιτικής, αποκαλύπτει το αδίστακτο πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας και απέναντι στη Λιβύη, παρακινώντας και πρωταγωνιστώντας στην νέα βάρβαρη επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Όμως εντοπίζεται η εξής αντίφαση: η βίαιη αντεργατική επίθεση του γαλλικού αστικού κατεστημένου που εμπεριέχει την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και τον περιορισμό των κοινωνικών δαπανών, προπαγανδίστηκε ως απαραίτητη για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών και την χάραξη μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για το γαλλικό καπιταλισμό.

Πως είναι όμως δυνατόν παράλληλα να δαπανούνται καθημερινά τεράστια ποσά από τη γαλλική κυβέρνηση εξαιτίας της αναβάθμισης της στρατιωτικής της παρουσίας παγκόσμια, σε ωμές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σε αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών;

Για το γαλλικό κατεστημένο φυσικά δεν υπάρχει καμιά αντίφαση. Ο πόλεμος αποτελεί τροφή της πολεμικής βιομηχανίας που με τη σειρά της συμπαρασύρει την άνοδο κρίσιμων τομέων της καπιταλιστικής οικονομίας. Οι Γάλλοι εργαζόμενοι γίνονται οι Αναλώσιμοι που με την υπεραξία τους και τους φόρους τους δημιουργούν το βατήρα για τις νέες εκστρατείες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων που διεκδικούν μερίδιο από την εκμετάλλευση ξένων λαών και πλουτοπαραγωγικών πηγών για το γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο, επιβάλλοντας καθεστώς επικυριαρχίας.

Ο λογαριασμός πάει πάντα σε αυτούς. Όπως και στην περίπτωση της γαλλικής επέμβασης στη Λιβύη, όπου οι υπέρογκες δαπάνες του νέου ανθρωπιστικού πολέμου προκαλούν γκρίνια και δυσαρέσκεια.

Ας δούμε όμως το κόστος όπως καταγράφεται μέσα από τις γαλλικές εφημερίδες και ειδικότερα τη Monde Diplomatique:

- Η ώρα της πτήσης ενός μαχητικού Rafale υπολογίζεται μεταξύ 12 000 και 20 000 ευρώ, ανάλογα με τον οπλισμό που φέρει.

-Σαράντα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς στη Λιβύη κάθε μήνα. Δεκαέξι από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και είκοσι τέσσερα από τη βάση Solenzara στην Κορσική.

-Είκοσι αεροσκάφη ραντάρ, επίσης εμπλέκονται.

- Οι αποστολές που εκτελούν όλα αυτά τα ιπτάμενα μέσα είναι περίπου τριάντα την ημέρα. 900 συνολικά από το ξέσπασμα του πολέμου.

- Κόστος έχουν και 3 200 άνδρες (περίπου 2.600 στα πλοία, 600 για τις βάσεις ) που εμπλέκονται άμεσα.

- Το κόστος του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle και η συνοδεία του υπολογίζεται σε 45 000 ευρώ, την ημέρα.

- Ένας πύραυλος Scalp αξίζει 750 000 ευρώ. Η Γαλλική ΠΑ έχει ρίξει δεκάδες απ΄ αυτούς. Οι κατευθυνόμενες βόμβες GBU κοστίζουν 50 000 ευρώ η κάθε μία.

-Σ’ όλα αυτά πρέπει να προστεθούν τα καύσιμα τα οποία έχουν αυξηθεί δραματικά.

-Όλα σε ένα πλαίσιο ισχυρής αύξησης του κόστους των καυσίμων (25 δολάρια περισσότερο ανά βαρέλι μετά την εξέγερση στην Τυνησία).

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι το ημερήσιο κόστος της συμμετοχής τους στο πόλεμο της Λιβύης ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα. Και αυτά χωρίς να υπολογίζουν τον υποστηρικτικό ρόλο των υπόλοιπων γαλλικών μονάδων που εμπλέκονται στην επιχείρηση και τη δράση του συνόλου του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Φυσικά εδώ δεν καταγράφονται ούτε τα μυστικά κονδύλια της γαλλικής κυβέρνησης για την προπαγάνδιση του πολέμου, την στήριξη μερίδας των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, το κόστος της δράσης των Γάλλων πρακτόρων και των Ειδικών Δυνάμεων που επιχειρούν στην Λιβύη, αναλαμβάνοντας και την εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Ο Πολεμικός Ανθρωπισμός του γαλλικού αστικού κατεστημένου Κοστίζει Ακριβά!!!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου