Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!



ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΡΕΒΙΘΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καταγγέλλει τους σύγχρονους κεφαλοκυνηγούς, τους ελεγκτές των ΜΜΜ και συγκεκριμένα του Μετρό.

Στην εποχή της χούντας των μνημονίων, της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και του πλουτισμού των μεγαλοκαρχαριών, οι ελεγκτές,  έχουν ξεχυθεί σε ένα ανίερο κυνήγι φτωχών συμπολιτών μας.

Πράττοντας ως σύγχρονοι ταγματασφαλίτες, τραμπουκίζουν, τρομοκρατούν, ζητούν τα στοιχεία των συμπολιτών δρώντας ως αστυνομικά όργανα και κανιβαλίζουν πάνω στη δυστυχία και την ανέχεια κόβοντας πρόστιμα αφειδώς και...
κερδοσκοπώντας επί αυτών.

Με αντάλλαγμα, εκτός των άλλων, 1 δεδουλευμένο ρεπό σε κάθε 7 βεβαιώσεις προστίμων και 2 δεδουλευμένων ρεπό στα 10 πρόστιμα, οι ελεγκτές  γίνονται ιμάντες μεταφοράς του σκληρού και απάνθρωπου προσώπου της κυβέρνησης και της εργοδοσίας απέναντι στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας.  Τα ΜΜΜ δεν τα παίρνει κανείς για να κάνει ταξίδι αναψυχής. Τα χρησιμοποιούν κατά τεκμήριο άνθρωποι φτωχοί, χαμηλόμισθοι, άνεργοι και μεροκαματιάρηδες, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι οι μεταφορές, γίνονται από δικαίωμα για όλους, βραχνάς.

Προσπαθούν μέσα από τον θεσμό και τις πρακτικές  του ελεγκτή να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας και εξουσιαστικής επιβολής πάνω στο λαό. Αν είχαν ανάγκη χρημάτων ας τα έπαιρναν από τις τράπεζες που έχουν ρουφήξει πάνω από 240 δισεκατομμύρια ευρώ από την φτωχοποίηση, την δυστυχία  και την καταλήστευση του ελληνικού λαού.

Το μαχητικό σωματείο της ΣΕΛΜΑ,  έχει δώσει διαπιστευτήρια αγωνιστικότητας και ήθους, μέσα από σκληρές απεργίες και καταλήψεις, κατά τις οποίες τα μέλη του σωματείου επιστρατεύτηκαν από τη σύγχρονη χούντα, αλλά και μέσω των πάγιων αιτημάτων για φτηνή μετακίνηση για όλο το λαό και δωρεάν μετακίνηση για ευπαθείς ομάδες, ανέργους, φοιτητές νεολαίους κλπ.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έδωσε το "παρών" σε κοινό μέτωπο με τους αγώνες του Σωματείου των εργαζομένων του Μετρό, σε πολιτικό επίπεδο αλλά και με τη διαρκή φυσική παρουσία των μελών του Κινήματος στο αμαξοστάσιο, στις διαδηλώσεις, τις συνελεύσεις και τις απεργιακές φρουρές.

Το κράτος των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών προσπαθεί να "χτυπήσει" τους εργαζόμενους του Μετρό και συγκεκριμένα τους πρωτοπόρους του αγώνα,  τον πρόεδρο Αντώνη Σταματόπουλο , τον αντιπρόεδρο Σπύρο Ρεβίθη και άλλους εργαζόμενους, σέρνοντάς τους σε φρονηματικές δίκες και ασκώντας τους πολιτικές διώξεις.



Σαν να μην έφτανε αυτό, η σύγχρονη κατοχική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα φύσει τσιράκια της μέσα στους κόλπους των εργαζομένων του Μετρό, κάποιους ελεγκτές, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους πρωτοπόρους του αγώνα. Έτσι λοιπόν, κάποια θλιβερά   ανθρωπάρια, απειλούν επωνύμως και ανωνύμως με τηλεφωνήματα και μεθόδους παρακράτους, τους αγωνιστές, κατακρίνοντάς τους και για τις καλές αγωνιστικές σχέσεις που έχουν συσφίξει με το Κίνημα Δεν Πληρώνω.

Οι τίμιοι εργαζόμενοι στον τομέα του ελέγχου των εισιτηρίων πρέπει να σηκώσουν ανάστημα. Να πάψουν να παίζουν τον ρόλο του δήμιου ενάντια στον φτωχοποιημένο  αλλά περήφανο λαό. Τα 30 αργύρια των ανταλλαγμάτων αρμόζουν μόνο σε ανθρώπους χωρίς αρχές και χωρίς αξιοπρέπεια. Να συστρατευτούν  μαζί με το σωματείο της ΣΕΛΜΑ και να αποποιηθούν τον ρόλο του Ιούδα. Να απομονώσουν αυτούς τους θρασύδειλους  που εξαπολύουν ανώνυμες απειλές ενάντια στους  αγωνιστές του Σωματείου.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στέκεται στο πλευρό των συναγωνιστών Σταματόπουλου, Ρεβύθη και των άλλων συνδικαλιστών ,  άνευ όρων  και καταδικάζει απερίφραστα τους προδότες της εργατικής τάξης  οι οποίοι τρέφονται από τη δυστυχία του ελληνικού λαού

Είναι ακόμη νωπό το χώμα  του 19χρονου  Θανάση Καναούτη.

Σε κοινό μέτωπο, ο λαός με τις οργανωμένες του δυνάμεις και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πρέπει να αποβάλλουμε τους πραιτωριανούς του κράτους , των πολυεθνικών και των τραπεζιτών και να διεκδικήσουμε μεταφορές δημόσιες-δωρεάν και προσβάσιμες από όλο το λαό.



ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου