Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης από το Κίνημα Δεν Πληρώνω στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Προς την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή (ΚΣΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις Οργανωσεις που συμμετεχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.), Αριστερή Συσπείρωση,Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (Ε.Κ.Κ.Ε.),Κομμουνιστική Ανανέωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.), νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), Οικολόγοι Εναλλακτικοί, ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Σ.Ε.Κ.)
Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης από το Κίνημα Δεν Πληρώνω στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αθήνα 13/10/13

Σύντροφοι.
Το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, η άρχουσα τάξη μαζί με το πολιτικό της προσωπικό, τις δυνάμεις καταστολής και σύσσωμο το μηχανισμό προπαγάνδας της, έχουν επιδοθεί σε μία πρωτοφανή κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο λαό και στο λαϊκό κίνημα. Σε αυτό το κλίμα βρίσκεται και η προσπάθεια επαναφοράς της θεωρίας των δύο άκρων. 
Στο ένα άκρο τοποθετείται η νεοναζιστική-παρακρατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στο άλλο άκρο όλες εκείνες οι προοδευτικές δυνάμεις, είτε οργανωμένες είτε αυθόρμητες, που μάχονται ενάντια στη λαίλαπα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης. Φασιστική βία και ταξική πάλη γίνονται ένα στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να επιβληθεί με ιδεολογικό και φυσικό τρόπο πάνω σε όσους αγωνίζονται για μία άλλη κοινωνία.
Οι δυνάμεις προάσπισης του συστήματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας αυτοχαρακτηρίζονται ως δημοκρατικό τόξο, όπως πάντα το έκαναν. Προφασιζόμενοι τη δήθεν δημοκρατικότητά τους, επιχειρούν τη δημιουργία ενός ευρύτερου αντιλαϊκού μετώπου που θα εκτείνεται από την υποτιθέμενη σοσιαλδημοκρατία μέχρι το «νόμιμο και συνταγματικό» κομμάτι της ακροδεξιάς. Το μέτωπο αυτό θα στοχεύσει στην πλήρη επιβολή της άρχουσας τάξης πάνω στο λαό, πράγμα το οποίο είναι μονόδρομος γι’ αυτούς και το έχουν καταλάβει καλά.
Ποιός είναι όμως ο δικός μας μονόδρομος;
Ως Κίνημα Δεν Πληρώνω, πιστεύουμε ότι όλες οι προοδευτικές οργανώσεις οφείλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός ευρύτερου ενιαίου μετώπου λαϊκών και πολιτικών δυνάμεων στη βάση κάποιων κοινώς αποδεκτών πολιτικών και αγωνιστικών διεκδικήσεων. Είναι απόλυτη ανάγκη, σήμερα παρά ποτέ, στη φάση της κορύφωσης του ταξικού πολέμου, να βρούμε έναν κοινό αγωνιστικό βηματισμό.
Είναι εμφανές, ότι οι ντόπιοι και ξένοι εξουσιαστές βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η βαθύτατη κρίση του συστήματος τους, απελευθερώνει λαϊκές δυνάμεις ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες. Η προοπτική οργανωτικής αναβάθμισης αυτών των δυνάμεων είναι που τους τρομάζει.  Επιστρατεύουν πλέον όσα όπλα έχουν απομείνει στην τρύπια φαρέτρα τους, για να εξαπολύσουν κατά μέτωπο επίθεση.
Με την πάλη μας για τη συνολική ανατροπή του ανθρωποφάγου καπιταλιστικού συστήματος ως προμετωπίδα, μπορούμε να επιτύχουμε αγωνιστική συμπόρευση σε μία σειρά επιμέρους, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους μέτωπα. Στον αντιφασιστικό αγώνα, στην πάλη μας για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών, στην ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος, στη πάλη μας για διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και την έξοδο μας από κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό ταξικής επιβολής (ΕΕ, ευρωζώνη, ΝΑΤΟ κ.λ.π.), στην πάλη για την κατάργηση του βάρβαρου   συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με την κοινή μας δράση, μπορούμε να δείξουμε στο λαό ότι υπάρχει πράγματι διέξοδος από τη δίνη της εξαθλίωσης.
Ζούμε μέρες ιστορικές. Μέρες που ο λαός μπορεί να τα κερδίσει όλα, μπορεί και να τα χάσει όλα. Κατανοώντας την επιτακτική ανάγκη συσπείρωσης και αντεπίθεσης του λαού στους δυνάστες του, το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί σε διάλογο τις δυνάμεις της Ανταρσύα.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Για την Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Δεν Πληρώνω,
ο πρόεδρος,
Βασίλης Παπαδόπουλος , 

69 444270606

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
Καυτατζόγλου 35- 11144- Αθήνα
τηλ. 211 0192839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου