Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Υποκριτές «φιλάνθρωποι» και το πολιτικό τους προσωπικό ενάντια στις δομές αλληλεγγύης

Κίνημα Δεν Πληρώνω-Δελτίο Τύπου
Υποκριτές «φιλάνθρωποι» και το πολιτικό τους προσωπικό ενάντια στις δομές αλληλεγγύης.

Τον τελευταίο καιρό, το κράτος επιχειρεί μία πρωτοφανή επίθεση στις δομές αλληλεγγύης από τα κάτω, οι οποίες δημιουργούνται μεταξύ του 99% της κοινωνίας και έχουν ως στόχο την εμβάθυνση σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης της βάσης του ελληνικού λαού που εξαθλιώνεται.
Η μαύρη συγκυβέρνηση, πέρα των βάρβαρων μέτρων που λαμβάνει για να ικανοποιήσει την απληστία των διεθνών τοκογλύφων, επιχειρεί και την διάλυση κάθε δομής κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, η οποία δεν χειραγωγείται από τον καθεστωτικό μηχανισμό.
Σήμερα, το σύνθημα «Κανένας μόνος του στην κρίση!», αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια του κράτους, που φοβάται έναν λαό ενωμένο και δυνατό, με ομοψυχία, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Το κράτος κάνει ότι περνά από το χέρι του για να έχει έναν λαό υποταγμένο, σκυφτό και παραδομένο, έρμαιο στις διαθέσεις των λίγων και ισχυρών.
Το κράτος θέλει μόνο την «φιλανθρωπία» που προέρχεται από τις ελεγχόμενες καθεστωτικές δομές μεγαλοκαπιταλιστών, μεγαλοκαναλαρχών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, χειραγωγούμενων ΜΚΟ και Ιδρυμάτων, καθώς και της ανώτατης ιεραρχίας της εκκλησίας. Δομές που δεν θίγουν στο ελάχιστο το ρητό: Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Στον αντίποδα βρίσκονται οι κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, όπως το Μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού, το Κοινωνικό Ιατρείο του Κινήματος Δεν Πληρώνω και τόσα άλλα σε όλη τη χώρα, που δεν έρχονται για να μπαλώσουν τις τρύπες του χρεοκοπημένου καπιταλιστικού κράτους, αλλά  προτάσσουν μια άλλη κοινωνία, κόντρα και πέρα από το σύστημα εκμετάλλευσης που βιώνουμε.
Οι δομές αλληλεγγύης που δημιουργεί ο ίδιος ο λαός για τον λαό, αποκρύπτονται επιμελώς από τα ΜΜΕ και αν τύχει να δουν το φως της δημοσιότητας, αυτές δυσφημίζονται, χτυπιούνται και καταστέλλονται.
Το κράτος τρέμει την ενότητα του λαού όπως ο διάολος το λιβάνι. Επιδιώκει την πάταξη κάθε προσπάθειας αυτοοργάνωσης, την χειραγώγηση της κοινωνικής προσφοράς μέσα από κανάλια πλήρως συστημικά, τα οποία θα προωθούν μόνο την κυρίαρχη ιδεολογία της φιλανθρωπίας των ισχυρών στους αδύναμους και όχι την αντίθετη προς το σύστημα δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης και ενότητας μεταξύ του 99 % της κοινωνίας.
Ενδεικτικό περιστατικό αυτής της τακτικής του κράτους, είναι η καταδρομική επίθεση των ΜΑΤ σε αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω που διαδήλωναν στη ΔΕΗ Καλλιθέας ενάντια στο χαράτσι και τις διακοπές ρεύματος και η σύλληψη 8 εξ’ αυτών το Νοέμβριο του 2011. Οι συναγωνιστές δικάστηκαν και αθωώθηκαν πανηγυρικά παρουσία εκατοντάδων συναγωνιστών και αλληλέγγυων στα δικαστήρια.
Άλλη μία παρόμοια περίπτωση είναι η σύλληψη του συναγωνιστή του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Γιάννη Δαμουλή, επειδή στάθηκε στο πλευρό φοιτήτριας που είχε περικυκλωθεί από ελεγκτές και αστυνομικούς στο Μετρό πριν από μερικούς μήνες. Οι αστυνομικοί κράτησαν τον συναγωνιστή στο κρατητήριο και τον δίκασαν με αυτόφωρη διαδικασία τρεις μέρες μετά. Ο συναγωνιστής Γιάννης Δαμουλής, μετά από μία δίκη-πρότυπο αλληλεγγύης, αθωώθηκε πανηγυρικά, καθώς εκατοντάδες συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω και αλληλέγγυοι πλημμύρισαν για μία ακόμη φορά τα δικαστήρια Ευελπίδων.
Η έφοδος στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με πρόσχημα μία στημένη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι ένα ακόμη πρόσφατο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίον το κράτος προσπαθεί να επιβληθεί. Τους εμπόρους ναρκωτικών και τους εγκληματίες μην τους ψάχνετε στο λαό κύριοι. Ψάξτε τους ανάμεσά σας. Παρόμοια επιδρομή έκαναν και στους γιατρούς του Κόσμου.
Ένα ακόμη κρούσμα καταστολής όποιων σηκώνουν κεφάλι στην κρατική βαρβαρότητα και προσπαθούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, είναι η δίωξη του συναγωνιστή Νίκου Ασλάνογλου. Ο Νίκος Ασλάνογλου, κατηγορείται από την ΔΕΗ για επανασυνδέσεις ρεύματος σε φτωχούς και άρρωστους συμπολίτες μας. Κατηγορείται για ιδιοποίηση ξένου πράγματος δηλαδή του ηλεκτρικού ρεύματος. Βλέπετε, τα κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, οι δρόμοι, η Υγεία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και τόσα άλλα, πλέον δεν ανήκουν σε όλους μας, αλλά σε κάποιες εταιρίες οι οποίες επιλέγουν κατά το δοκούν για το εάν δικαιούμαστε να τα απολαμβάνουμε ή όχι. Το δικαίωμα στη ζωή πλέον δεν είναι αυτονόητο. Επαφίεται στην φιλευσπλαχνία των ισχυρών.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αντιμαχόμενο κάθε τέτοια λογική κοινωνικού κανιβαλισμού, βρίσκεται στο πλευρό και του Νίκου Ασλάνογλου (ο πρόεδρος της Σ.Ε. του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλης Παπαδόπουλος, είναι μάρτυρας υπεράσπισης του στη δίκη από τη ΔΕΗ), αλλά και των εθελοντών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, όταν αποτελεί την πρωτοπόρα πολιτική δύναμη, που δρα με τόση συνέπεια στην προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης. Κοινωνικό Ιατρείο, Τράπεζα Αίματος, χιλιάδες επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού σε φτωχούς συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα, προσφορά τροφίμων και ρουχισμού σε αδύναμους συμπολίτες μας, συμμετοχή στο κίνημα των Αναπήρων και των ΑΜΕΑ, είναι μόνο μερικά από τα μέτωπα αλληλεγγύης που το Κίνημα Δεν Πληρώνω πρωτοστατεί.
Να ξέρουν καλά όλοι αυτοί που θέλουν να διαλύσουν τις αχειραγώγητες δομές κοινωνικές αλληλεγγύης και να εφαρμόσουν τις πιο ακραίες απάνθρωπες λογικές του καπιταλιστικού κανιβαλισμού, ότι το έμβλημα τους  «Ο έχων επιβιώνει, ο μη έχων αποβιώνει», δεν θα περάσει.
Το 99% της κοινωνίας όχι μόνον θα επιβιώσει αλλά θα επικρατήσει στο τέλος. Και αυτό δε θα γίνει μόνον μέσα από την αλληλεγγύη,  αλλά μέσα από την ανατρεπτική πάλη του. Η οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν είναι πλέον πολυτέλεια αλλά καθήκον.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
τηλέφωνο: 211 0192839
e-mail: epitropes2010@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου