Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Όχι στη μείωση μισθών μας" λένε οι εργαζόμενοι στη Singular Logic


"Όχι στη μείωση μισθών μας" λένε οι εργαζόμενοι στη Singular Logic

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κατά μέτωπο επίθεση δεχόμαστε εδώ και 2 χρόνια. Στις συνεχόμενες απολύσεις εκατοντάδων συναδέλφων έρχεται να προστεθεί και η κατάργηση ενός μηνιαίου μισθού. Η κατάργηση του μισθού ..
εμφανίζεται ως «τροποποίηση της δομής της αμοιβής» και για το τμήμα της αμοιβής που ...
δεν θα μας δίνουν λένε ότι ίσως το λάβουμε ως bonus και ότι «θα εξαρτάται από την επίτευξη των στόχων του budget».

Σε μια εταιρία που το 2009 είχε κερδοφορία 18 εκ. ευρώ και μοίρασε στους μετόχους 9,5 εκ. ευρώ από τα κέρδη, αλλά παράλληλα προχωρούσε σε απολύσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση! Σε μια εταιρία που το 2010 έχει κερδοφορία και ο στόχος της για το 2011 είναι να διπλασιάσει αυτή την κερδοφορία ζητείται από τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελώς την μείωση του μισθού τους!

Και μάλιστα η κατάργηση του μισθού είναι αορίστου χρόνου ενώ μετά το 2011 θα είναι μειωμένη ανάλογα και η αποζημίωση απόλυσης.

Ενώ βιώνουμε την μεγαλύτερη κρίση με αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, έχουν παγώσει οι αυξήσεις των μισθών μας, έχουν κοπεί ή μειωθεί διάφορες παροχές που είχαμε, έχουμε επιβαρυνθεί με επιπλέον εργασία λόγω της αναπλήρωσης της εργασίας των συναδέλφων μας που απολύθηκαν. Η διοίκηση βρήκε τον τρόπο να διπλασιάσει την κερδοφορία της, θα μας κόψει ένα μισθό!

Η μείωση του μισθού θα παρουσιαστεί ως αναγκαίο κακό για να μην γίνουν απολύσεις. Όμως δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση από πλευράς της εταιρίας ότι μετά την αποδοχή της μείωσης δεν θα γίνει καμία απόλυση.

Δεν υπογράφουμε καμιά οικειοθελή δήλωση μείωσης μισθού. Συζητάμε μεταξύ μας και φροντίζουμε σε κάθε τμήμα να μην υπάρχει ούτε ένας που θα υπογράψει. Υποστηρίζουμε όσους έχουν οικογένειες και η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε περικοπές που πρέπει να κάνουν για τα παιδιά τους. Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Όσο εύκολο είναι να στοχοποιηθεί ένας σε κάποιο τμήμα που δεν υπογράφει τόσο δύσκολο είναι να γίνει οτιδήποτε για ένα ολόκληρο τμήμα που δεν υπογράφει. Ο φόβος μας θα γίνει ο δικός τους φόβος.

Οργανώνουμε την προσπάθεια δημιουργίας σωματείου μέσα από το blog http://singularlogicunion.blogspot.com

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων SingularLogic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου