Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ...



Την 1η Μάρτη στο Σύνταγμά, πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης διαδήλωση του κινήματος «δεν πληρώνω» μπροστά στο νεοκλασικό κτήριο των τζαμπατζήδων (Βουλή). Η παρουσία χιλιάδων συναγωνιστών από όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με το δυναμικό «παρών» εκατοντάδων συναγωνιστών από το κίνημα ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού και εργαζομενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα αγωνιστικότητας. Ο κρατικός μηχανισμός από την άλλη, επιστράτευσε εκατοντάδες ΜΑΤ και ασφαλίτες για να περιφρουρήσουν την «κοινωνική ειρήνη και ευταξία».

Είναι βέβαιο, ότι η βαθιά, δομική καπιταλιστική κρίση ενεργεί ως καταλύτης όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων. Σύμφωνα με τους κρατούντες, η σωτηρία της χώρας και του λαού, θα διασφαλιστεί με περικοπές μισθών και συντάξεων, με ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας και με εκτίναξη της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης σε δυσθεώρητα επίπεδα. Στην ίδια λογική και παραμένοντας πιστά στα αφεντικά τους, τα κάθε λογής παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για το καλό της «πατρίδας», για το μέλλον μας. Κάθε αντίσταση θεωρείται ανεπίτρεπτη και οδηγεί στην υπονόμευση των θυσιών που καταβάλλονται από τον ελληνικό λαό, λέει κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ και λοιπές αντιλαϊκές δυνάμεις.

Απέναντι στη λογική που προωθούν οι ορντινάτσες του κεφαλαίου, όλοι εμείς, η εργαζόμενη πλειοψηφία, αντιτάσσουμε μια άλλη λογική, αυτή της μάχης για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε, είναι το χρέος όλων μας για ανυπακοή και ολομέτωπη σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα, έως την τελική ανατροπή. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας δεν πουλιούνται, δεν παζαρεύονται.

Το κίνημα «δεν πληρώνω» τους φοβίζει. Τους φοβίζει τόσο, διότι αποτελεί έναν πόλο ανυπακοής και αγωνιστικής δράσης μη ελεγχόμενο από τις εξουσιαστικές δομές που το ίδιο το σύστημα αναπαράγει προς όφελός του. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την γενικότερη απονομιμοποίηση του πλέγματος αξιών του αστικού κράτους, θέτει τους όρους για το ξέσπασμα ενός ανεξέλεγκτου κύματος ανατροπής.

Η μαζικότατη διαδήλωση στο Σύνταγμα ήταν μόνο η αρχή. Η κλιμάκωση του αγώνα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και περιλαμβάνει μια σειρά κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα. Το τετραήμερο 4,5,6 και 7 Μάρτη προγραμματίζονται ανοίγματα διοδίων σε όλη την Ελλάδα. Ανοιχτές συνελεύσεις πραγματοποιούνται συνεχώς και σχηματίζονται επιτροπές αγώνα και αντίστασης εκεί που δεν υπάρχουν. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται σε διόδια, νοσοκομεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κάθε χώρο όπου θίγεται το κοινωνικό συμφέρον. Θα μας βρίσκουν συνεχως μπροστά τους μέχρι να φύγουν αυτοί από μπροστά μας μια δια παντός.

Για ενημέρωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις συνελεύσεις του κινήματος, καθώς και για τη νέα τροπολογία ποινικοποίησης της άρνησης πληρωμής, μπορείτε να επισκέπτεστε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου