Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ; Η ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!


Η Λιβύη μετατρέπεται καθημερινά σε πεδίο μάχης όπου ο καπιταλισμός αποκαλύπτει το αποκρουστικό Ολοκληρωτικό και καταστροφικό του πρόσωπο, επιχειρώντας να αναπτύξει τους νέους γύρους αστικής κερδοφορίας μέσα από τις στάχτες των εργατικών δικαιωμάτων, μέσα από τα συντρίμμια της ανθρώπινης δημιουργικότητας και ζωής. Η Συμμαχία των Προθύμων Ιμπεριαλιστών και το ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν τουλάχιστον 150 επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες στη Λιβύη με πρόσχημα την σωτηρία των αμάχων και για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων βάσει της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ!

Τα ψεύδη της Συμμαχίας καταρρίπτουν οι δηλώσεις των εκπροσώπων της που αποκαλύπτουν ότι «Περίπου τα δύο τρίτα των αποστολών συμπεριέλαβαν επιθέσεις εναντίον στόχων των δυνάμεων του Καντάφι στο έδαφος, δήλωσε ο αντιναύαρχος Ουίλιαμ Γκόρτνεϊ στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον Γκόρτνεϊ περίπου το 50% των επιχειρήσεων έγιναν από αμερικάνικα μαχητικά και οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να μειώσουν περαιτέρω το ρόλο τους στις επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι η διεθνής συμμαχία πραγματοποίησε επιδρομές στην πόλη Ζλίτεν, 160 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης. Εκεί "πολιτικές και στρατιωτικές τοποθεσίες έγιναν στόχοι βομβαρδισμών από τους αποικιοκράτες σταυροφόρους επιτιθέμενους", ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι ακριβώς ήταν οι στόχοι.

Η παραθαλάσσια πόλη Ζλίτεν βρίσκεται περίπου 50 χλμ. δυτικά της πόλης Μιζουράτα. Τα δυτικά αεροσκάφη έπληξαν άρματα μάχης και στοιχεία πυροβολικού των δυνάμεων του Καντάφι χθες για να βοηθήσουν τους εξεγερμένους να ανακτήσουν το πλεονέκτημα στις μάχες για την στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζνταμπίγια. Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι εξεγερμένοι μπήκαν στην πόλη από την ανατολική της πλευρά ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι συνέχιζαν να διατηρούν τον έλεγχο του δυτικού τμήματος της πόλης.

Τα παραπάνω γεγονότα αποτελούν άλλη μια απόδειξη της αληθινής αιτίας που οδήγησε τους ιμπεριαλιστές να επέμβουν. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Λιβύης, η εκμετάλλευση των πολύτιμων λίθων και στρατηγικών ορυκτών, τα συμβόλαια της Ανοικοδόμησης της χώρας, η διάσωση του αστικού καθεστώτος εξουσίας και η επιβολή της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχία αποτελούν τα επίδικα του νέου αιματοβαμμένου επεισοδίου της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, που πρωτίστως έβαλε στο στόχαστρο της τα πιο ριζοσπαστικά τμήματα τςη εξέγερσης επιτρέποντας στο δικτάτορα Καντάφι να τα συντρίψει.

Τώρα επιβάλλουν ναυτικό αποκλεισμό και παρέχουν αεροπορική υποστήριξη στις πιο συμβιβασμένες προς τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις πολυεθνικές εταιρείες , τάσεις της καθεστωτικής αντιπολίτευσης. Ενδεικτικές οι δηλώσεις τους: Στη Βεγγάζη, ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων Μουστάφα Γεριάνι δήλωσε πως αναμένει η Ατζνταμπίγια να πέσει σύντομα μετά τις συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές, που "θα εξασθενίσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις και το σημαντικότερο, το ηθικό τους". Πρόσθεσε ότι το επίπεδο των δυτικών επιδρομών είναι "αρκετό. Αισθανόμαστε ασφαλείς με την προστασία τους".

Η Προστασία όμως αυτή είναι βουτηγμένη στο αίμα, αφήνει πίσω της ανθρώπινα δράματα, πρωτόγνωρη καταστροφή και τη μακάβρια συνέχεια του απεμπλουτισμένου ουρανίου, βασικό υλικό των πυραύλων ΤΟΜΑΧΟΚ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ενημέρωσε ότι «οι ΗΠΑ έριξαν 16 επιπλέον πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον στόχων στη Λιβύη τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας σε περισσότερους από 170 τον αριθμό των πυραύλων Κρουζ που έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχή της στρατιωτικής επέμβασης. Από την αρχή της επέμβασης της Συμμαχίας το Σάββατο έχουν ριχτεί τουλάχιστον 170 Τόμαχοκ, από τους οποίους οι 7 από το βρετανικό υποβρύχιο Trafalgar».

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης του εγκλήματος που συντελείται στη Λιβύη αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι «ο αριθμός των πυραύλων πλησιάζει σταδιακά τον αριθμό των Τόμαχοκ που ρίχτηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου το 1991, την πρώτη σύγκρουση κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν. Περίπου 297 από τους πυραύλους αυτούς, που η εκρηκτική τους γόμωση τους είναι 450 κιλά, είχαν εκτοξευτεί τότε».

Πότε όμως θα τελειώσουν το Φονικό; "Αμφιβάλλω ότι θα [διαρκέσει] ημέρες", δήλωσε ο ναύαρχος Εντουάρ Γκιγιό, επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info. "Νομίζω ότι διαρκέσει εβδομάδες. Ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί να διαρκέσει μήνες".

Εξάλλου, σχεδιασμός επιχειρήσεων 90 ημερών, προβλέπεται από την χθεσινή απόφαση του ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις στην Λιβύη, διάρκεια ωστόσο, που μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί. "Πολλές από τις υποθέσεις στο σχεδιασμό στηρίζονται σε ένα παράθυρο τριών μηνών, αλλά αν (ο διοικητής του ΝΑΤΟ) αισθανθεί ότι είναι απαραίτητο να επεκταθεί, τότε απλώς θα χρειαστεί να το πει" είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται!
Ποιο το κόστος της επέμβασης;

Σε ένα δις δολάρια υπολογίζεται το κόστος της no fly zone, αν αυτή η επιχείρηση διαρκέσει δύο μήνες!

Μόνο η πρώτη μέρα της «Οδύσσειας» κόστισε 100 εκατ. δολάρια στον αμερικανικό προϋπολογισμό και 3 εκατ. λίρες στο Λονδίνο, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές. Αντίστοιχες εκτιμήσεις του αμερικανικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών τοποθετούν το κόστος για την επιβολή εναέριου αποκλεισμού της Λιβύης από 100 έως 300 εκατ. δολάρια την εβδομάδα. Ήδη οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι το κόστος της επιχείρησης στη Λιβύη θα μπορούσε να είναι πάνω από $ 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ενδεικτικά το κόστος του πολέμου στο Αφγανιστάν υπολογίζεται σε 377.025.390.632 δολάρια και το κόστος του πολέμου στο Ιράκ 773.698.442.965 δολάρια. Το συνολικό Κόστος των πολέμων από το 2001 σκαρφαλώνει στα $ 1,150,723,833,597. Εφημερίδα αναφέρει ότι το Πεντάγωνο ζητά 708,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον 159,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.5 ••• A $1.125 billion cut in state and local law enforcement and COPS hiring.
6 ••• The House GOP is proposing to cut $1.6 billion cut in job training and employment gr

Ο Ζακ Κούπερ, αναλυτής στο Κέντρο Στρατηγικών και Δημοσιονομικών Εκτιμήσεων, δήλωσε στο Reuters ότι «το αρχικό κόστος της εξάλειψης των αεράμυνας ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είναι πιθανό να είναι μεταξύ 400 και 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δαπάνη των περιπολιών για την απαγόρευση πτήσεων, είναι πιθανό να φθάσει από 30 έως και 100 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα», είπε.

Οι προβλέψεις των ειδικών γίνονται με υπολογισμό του κόστους ανά τετραγωνικό μίλι από προηγούμενες ανάλογες επιχειρήσεις με αναπροσαρμοσμένες τις τιμές των πυρομαχικών, των καυσίμων και της συντήρησης, τους πρωτογενείς παράγοντες κόστους. Ο Ζακ Κούπερ είπε ότι οι πύραυλοι cruise Tomahawk που εξαπολύουν η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κόστος περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Η συντριβή του F-15 των ΗΠΑ ήταν ένα απρόσμενο κόστος που υπολογίζεται σε 100 με 150 εκατομμύρια δολάρια.

Στο ελληνικό κράτος, το κόστος συμμετοχής στη βάρβαρη επίθεση κάθε ημέρα υπολογίζεται ότι θα φτάνει περίπου τα 5 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο (καύσιμα, διατροφή, υποστήριξης, έκτακτος συναγερμός Ε.Δ. κλπ) εξαιτίας της «φιλοξενίας» δεκάδων πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων της Συμμαχίας των Προθύμων. Δαπάνη που βέβαια θα καλυφθεί 100% από εθνικά κονδύλια. Όλα αυτά χωρίς την συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων που ανάλογα με το οριστικό εύρος της θα κοστίσει στην Ελλάδα 1,5-3 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζώρτζ Όσμπορν, του οποίου η κυβέρνηση έχει στοιχηματίσει στην εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι το κόστος θα είναι σε δεκάδες εκατομμύρια λίρες. Όμως, οι αμυντικοί αναλυτές λένε ότι μέχρι στιγμής το κόστος για τη Βρετανία είναι περίπου 200.000 λίρες ($ 325.000) ανά αεροσκάφος και με τους πυραύλους που εκτοξεύουν το κόστος ανεβαίνει στις £ 800,000 ($ 1,300,000).

Οι Γάλλοι πάλι υπολογίζουν το κόστος ώρας πτήσης για κάθε Rafale είναι περίπου 45.000 δολάρια (30.000 ευρώ).
Μα που θα βρει το καταχρεωμένο αμερικανικό δημόσιο όλα αυτά τα τεράστια ποσά που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των άδικων πολέμων που πραγματοποιούν με ιδιαίτερη σφοδρότητα οι Μισθοφόροι του;

Η ταξικότητα της αμερικανικής πολιτικής και του ενιαίου του πολέμου που διεξάγει κατά του κόσμου της εργασίας εντός και εκτός αμερικανικών συνόρων αποκαλύπτεται από την απλή ανάγνωση των προτάσεων περικοπών που επεξεργάζεται πρόεδρος των ΗΠΑ και η βουλή. Ο Πρόεδρος Ομπάμα προτείνει, μεταξύ άλλων, την περικοπή 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα της θέρμανσης που παρέχεται ως βοήθεια των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων (LIHEAP)! 4 ••• The House GOP is proposing a $758 million cut in a program for the poor known as WICΗ Βουλή προτείνει:

* εξοικονόμηση 758 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της περικοπής προγράμματος για τους φτωχούς που είναι γνωστό ως WIC. The Supplemental Nutrition Program for Women, Infants & Children and provides food assistance to low-income women and their infants. Το Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Διατροφής για τις Γυναίκες, βρέφη και παιδιά παρέχει βοήθεια σε τρόφιμα σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.
* περικοπή 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επαγγελματική κατάρτιση και επιχορηγήσεις για την απασχόληση.
* περικοπή 7 ••• The House GOP is proposing a $1.3 billion cut in community health center1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κοινοτικά κέντρα υγείας.
*

8 ••• The House GOP is proposing a cut of $210 million from Maternal and Child Health Block Gτη μείωση κατά 210 εκατομμύρια δολάρια των επιδοτήσεων Υγείας Μητέρας και Παιδιού.This would chop the program by 30%. Πρόγραμμα που περικόπτεται κατά 30%. Like the WIC program, the grants assist low-income pregnant women and their children in accessing health carΌπως και στο πρόγραμμα WIC, οι επιδοτήσεις βοηθούν άτομα με χαμηλό εισόδημα, τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά τους στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Αυτές οι πολιτικές επιλογές και προτάσεις απλώς επαληθεύουν τους στίχους του τραγουδιού:

Όταν οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο

οι Φτωχοί Πεθαίνουν.

Πιστεύουμε ότι οι διαδηλωτές που συμμετείχαν σήμερα στο Λονδίνο στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που οργάνωσαν εργατικά σωματεία στη Βρετανία εδώ και 20 χρόνια και θεωρούνται μεγαλύτερες σε όγκο από τις διαδηλώσεις το 2003 ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ, έχουν διαφορετική γνώμη και αγωνιστικά θα την επιβάλλουν.

Όλοι αυτοί πρέπει να σταθούν μαζί με τους εργαζόμενους συνολικά στο πλευρό των Εξεγερμένων των οποίων τα όνειρα κοινωνικής και πολιτικής χειραφέτησης έρχονται σε σύγκρουση με το δικτάτορα Καντάφι, την ιμπεριαλιστική επέμβαση και την συντηρητική-συνδιαλεγόμενη με τους ιμπεριαλιστές και τις πολυεθνικές τάση της αντιπολίτευσης.

Δικό μας καθήκον το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου στη χώρα μας και η Ανατροπή της Κυβέρνησης της Αντεργατικής λαίλαπας, της στυγνής κρατικής καταστολής και του πολεμικού παροξυσμού.

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να τεθεί θέμα εξόδου από την Ε.Ε. και τον ΝΑΤΟ και διάλυση τους, καθώς αποκαλύπτεται ο κοινωνικός τους κανιβαλισμός κατά των εργαζομένων, ο Ολοκληρωτισμός τους και η απάνθρωπη, ιμπεριαλιστική τους φύση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου