Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οπαδοί της St. Pauli και της HSV διαδήλωσαν ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

31687566,34792005,highRes,maxh,480,maxw,480,Pyro_gegen_Nazis_0001+%281%29Με τους οπαδούς της HSV (του Αμβούργου δηλαδή Ελληνηστί) είναι γνωστό ότι μας χωρίζουν πολλά εντός κι εκτός γηπέδου. Σπάνια θα βρεθούμε στην ίδια πλευρά. 

Σαν οπαδούς της St. Pauli όμως, δεν μας χωρίζει τίποτα μαζί τους, όταν πρόκειται να μπει φραγμός στις προσπάθειες των φασιστών και των νεο-ναζί της Γερμανίας να διαδηλώσουν και να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης όπως αυτή που σχεδιάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο .
Στο πλαίσιο αυτό, χθες βράδυ (Τρίτη 1/9) οι οπαδοί των δύο ομάδων...
βρέθηκαν στην ίδια πλευρά και διαδήλωσαν μαζί ενάντια στην ξενοφοβία και υπέρ του δικαιώματος παραμονής των προσφύγων στην πόλη.
Περίπου 60 οπαδοί της HSV και της St. Pauli, συγκεντρώθηκαν στις 22.30 το βράδυ μπροστά στο Kunsthalle (Αίθουσα Τέχνης του Αμβούργου) κρατώντας ψηλά τις σημαίες των ομάδων συνοδευόμενες από δεκάδες πυρσούς και πανό που ανέγραφαν: «Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» και «ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ».
Η συγκεκριμένη κοινή διαμαρτυρία, θυμίζουμε ότι στρέφεται κατά της σχεδιαζόμενης ναζιστικής διαδήλωσης που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτέμβρη. Μέσα από την προσπάθεια ξενοφοβικών, φασιστικών και ναζιστικών οργανώσεων (όπως η Pegida, η HoGesA κ.α.) η συγκεκριμένη ημέρα να καθιερωθεί ως η «Ημέρα των πατριωτών» ακροδεξιοί, φασίστες και νεοναζί αναμένονται στο Αμβούργο για πορεία.
Οι οπαδοί της HSV και της St. Pauli όμως το κατέστησαν σαφές: «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι στο Αμβούργο». Και μάλιστα το κατέστησαν σαφές ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ! 


πηγή via 
Κινημα Δεν Πληρωνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου