Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω για τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015



Μετά από την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με την επίσημη προσχώρηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο μνημονιακό στρατόπεδο μπαίνουν πιό καυτά τα προβλήματα ζωής για τον λαό.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, εξ αρχής είχε προειδοποιήσει τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μια δύναμη ανατροπής αλλά αυτό που επεδίωκε ήταν μια καλή θέση στο φαγοπότι της διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος.


Ο φτωχοποιημένος λαός είδε τις αυταπάτες του να καταρρέουν με ένα τραυματικό τρόπο, μέσα και από την αρπαγή από τις τράπεζες και των ελάχιστων οικονομιών του με την μορφή του capital control.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις εκλογές προσπαθεί να αναβαπτιστεί ώστε απερίσπαστος να εφαρμόσει τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα που έχει συμφωνήσει με τους μνημονιακούς δήμιους του λαού.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έδωσε, σε πολιτική συμμαχία με άλλες δυνάμεις, τη μάχη του ΟΧΙ μέχρι τέλους, ενάντια και στο νέο μνημόνιο...
Μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες συνδιοργανώσαμε επιτυχημένες συγκεντρώσεις και πορείες με αυτό τον στόχο, στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.
Δυστυχώς όμως αυτή η συμπόρευση δεν εκφράστηκε και εκλογικά, μιας και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θέλησαν μια ισότιμη εκλογική κάθοδο επιμένοντας στο να συμπεριληφθεί το Κίνημα Δεν Πληρώνω σαν συνεργαζόμενη δύναμη υπό την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
H συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου με "πρώτους" και "δεύτερους" δεν έγινε αποδεκτή από τα μέλη μας.
Η πολιτική μας εκτίμηση είναι ότι σχηματισμοί όπως η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη και η ιστορία των πρωτοκλασσάτων στελεχών του δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι αποτελούν κάτι καινούριο προς τη σωστή κατεύθυνση. Τρανό παράδειγμα αποτελεί, εκτός των άλλων, η σύντομη αλλά τροχιοδεικτική θητεία στους υπουργικούς θώκους του Σύριζα, των ιδρυτών της ΛΑΕ που κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση από τα λαϊκά συμφέροντα (Λαφαζάνης, Βαλαβάνη κλπ).

Το ΚΚΕ με την παραπομπή της επίλυσης των καθημερινών αναγκών του λαού σε ένα απροσδιόριστο και μακρινό "σοσιαλιστικό" μέλλον, ήρθε και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του υπέρ της επανέναρξης της λειτουργίας του εργοστασίου της Eldorado Gold στις Σκουριές.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εδώ και 6 χρόνια πρωτοστατεί στους δρόμους με όπλο την πολιτική ανυπακοή στην πράξη ενάντια σε ένα σύστημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων και στραγγαλίζει τα δικαιώματα των πολλών.

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε στο πλευρό και μαζί με το 99% της κοινωνίας σε όλα τα μέτωπα (στα διόδια, τα νοσοκομεία, για την παιδεία, τη κοινωνική αλληλεγγύη σε φτωχούς, ανέργους, άστεγους, φυλακισμένους, επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού, ενάντια στις κατασχέσεις, αλληλέγγυοι σε μεγάλους και μικρούς απεργιακούς αγώνες, αντιφασιστικά συλλαλητήρια, υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον, τα ζώα, κ.α.).







Παλεύουμε στους δρόμους με όλους τους αγωνιζόμενους της κοινωνίας ανεξαρτήτως χρώματος, μαζί με όποια συλλογικότητα δίνει αυτό τον αγώνα.

Ο αγώνας μας αυτός κόστισε πολλά στους εκμεταλλευτές μας. Πάνω από 18 εκ. ευρώ υπολογίζουν οι ίδιοι οι μεγαλοεργαλάβοι των διοδίων ότι ήταν η "ζημιά" τους από τη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Το Σύστημα αντέδρασε με το μόνο τρόπο που ξέρει: νέοι νόμοι στα δικά τους μέτρα, τρομοκρατία, διώξεις και καταστολή.





Όλα αυτά, οι συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω και οι αγωνιζόμενοι πολίτες, τα ένιωσαν βαθιά στο πετσί τους. Εκατοντάδες είναι οι δίκες που διεξάγονται και εκκρεμούν σε βάρος των μελών μας.
Τα ΜΑΤ και ο κατασταλτικός μηχανισμός έχουν αφήσει επανειλημμένα τα σημάδια τους στο κορμί μας. Όμως "όσοι τροχοί κι αν περάσουν από πάνω μας, μας σώζουν τα όνειρά μας". Όχι μόνο δε καταφέρνουν να μας φοβίσουν, αλλά αντίθετα, μας εξοργίζουν πιο πολύ.


 
Ο αγώνας μας αυτός αναγνωρίστηκε από ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και αποτυπώθηκε στις εκλογές του 2012 όπου το 1% των συμπολιτών μας, μας τίμησε με τη ψήφο του. Και αυτό στις συνθήκες όχι μόνο απόλυτης σιγής, αλλά και δυσφήμισης μας από το σύνολο των αστικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, που εξάλλου είναι ιδιοκτησία των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων.

Πάγια θέση του Κινήματος Δεν Πληρώνω αποτελεί ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν την κοινωνία, αλλά απλά το διαχειριστή της εξουσίας.
Όσο ο λαός εχει αυταπάτες τόσο θα ξεφυτρώνουν πολιτικοί απατεώνες. Μόνο με έναν λαό οργανωμένο στη βάση της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος θα μπορεσουν να αναπτυχθούν και υγιείς πολιτικές δυνάμεις που θα είναι βγαλμένες από τα σπλάχνα του. Μια τέτοια δύναμη είναι και το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
 

Το Κίνημα μας από τη σύστασή του και το μετασχηματισμό του σε πολιτικό κόμμα, δείχνει με το παράδειγμά του το δρόμο της αλληλεγγύης και της πολιτικής ανυπακοής παλεύοντας ενάντια στη νοοτροπία της ανάθεσης.
Η όποια συμμετοχή μας στις εκλογές έχει το νόημα της διάδοσης των ιδεών μας στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Οικονομικοί λόγοι μας αναγκάζουν να μη συμμετέχουμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Με αυτή τη συλλογιστική, το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί το λαό να μη περιμένει την εξ΄ ύψους σωτηρία και πολύ περισσότερο μέσα από τις κάλπες.
Η ανατροπή ενός άδικου συστήματος για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, περνάει μέσα από τα ίδια μας τα χέρια.

Έλα μαζί μας στον αγώνα για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.


Μία ζωή με αξιοπρέπεια, δε χαρίζεται, κερδίζεται.
Είναι μονόδρομος. 

                   


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Καυτατζόγλου 8, Αθήνα, ΤΚ 111 44


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου