Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ- ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

Δήλωση παραίτησης των μελών της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ από την ΚΣΕ και το ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Αγαπητές/οί σ. της ΚΣΕ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Μέσα στις ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, το εκρηκτικό λαϊκό και ταξικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, την ταπεινωτική μνημονιακή συμμόρφωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάδειξη της ρήξης με τη ευρωζώνη και τον ευρωμονόδρομο σε κομβικό επίδικο, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και απελευθέρωση ενός δυναμικού με αριστερή και ριζοσπαστική Αριστερά, αναδεικνύεται ως επιτακτική απαίτηση αλλά και ...πραγματική δυνατότητα η διαμόρφωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, γύρω από το ΟΧΙ μέχρι τέλους, το μεταβατικό πρόγραμμα, τη ρήξη με το χρέος, τα μνημόνια, το ευρώ και την ΕΕ. Ευθύνη και πρόκληση για την αντικαπιταλιστική Αριστερά να συμβάλει αποφασιστικά και καταλυτικά σε αυτό.
Ωστόσο, η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην προχωρήσουμε σε αυτή την αναγκαία μετωπική πολιτική και εκλογική συνεργασία σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία να παρέμβουμε πιο αποφασιστικά στη διαμόρφωση του συνολικού ταξικού συσχετισμού δύναμης.
Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση και διαλέγουμε το δρόμο της πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα και άλλα ριζοσπαστικά αριστερά κομμάτια. Η αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα είναι πίσω και από τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες των καιρών.
Γι’ αυτό το λόγο και παραιτούμαστε από μέλη της ΚΣΕ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δεν πιστεύουμε ότι χωρίζουν οι δρόμοι μας. Απλώς διαλέγουμε με διαφορετικό τρόπο να ψηλαφήσουμε τις δυνατότητες επαναστατικής πολιτικής μέσα στις σημερινές εκρηκτικές αντιθέσεις. Τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους μεγάλους κοινούς αγώνες που δώσαμε όλες και όλοι στην κοινή προσπάθεια για μια Αριστερά πραγματικά ανατρεπτική. Και είμαστε βέβαιες και βέβαιοι ότι θα ξανασυναντηθούμε στους κοινούς αγώνες και την κοινή αναζήτηση κοινή αναζήτηση για μία σύγχρονη επαναστατική τακτική και στρατηγική για έναν άλλο δρόμο σοσιαλιστικού μετασχηματισμού.
Καλή δύναμη και καλούς αγώνες συντρόφισσες και σύντροφοι
 
Τα μέλη της Αριστερής Ανασύνθεσης στην ΚΣΕ και το ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Παναγιώτης Σωτήρης (ΚΣΕ και ΠΣΟ)
Τάσος Βασιλειάδης (ΚΣΕ και ΠΣΟ)
Ηλίας Κεφαλάς (ΚΣΕ και ΠΣΟ)
Χρίστος Τουλιάτος (ΠΣΟ)
Σπύρος Δρίτσας (ΠΣΟ)
Γιώργος Καλαμπόκας(ΠΣΟ)
Σπύρος Σακελλαρόπουλος (ΠΣΟ)
Θόδωρος Αλεξίου (ΠΣΟ)
Πέτρος Φύτρος(ΠΣΟ)
Στάλη Συμεών (ΠΣΟ)
Γιώργος Λιάγκος (ΠΣΟ)
Πέτρος Γρηγορίου (ΠΣΟ)
Κατερίνα Χαμηλάκη (ΠΣΟ)
Νίκος Κωστόπουλος (ΠΣΟ)
Νίκος Παπακανάκης (ΠΣΟ)
Δημήτρης Σταμάκος (ΠΣΟ)
 
Τα μέλη της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης στην ΚΣΕ και το ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Γιώργος Μελισσαρόπουλος (ΚΣΕ και ΠΣΟ)
Δημήτρης Σαραφιανός (ΠΣΟ)
Μαριάννα Τσίχλη(ΠΣΟ)

(συνυπογράφει το κείμενο και ο σ. Φώτης Κανταρτζής πρώην μέλος του ΠΣΟ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παραιτήθηκε παλιότερα στη βάση παρόμοιων διαφωνιών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου