Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Μολις πριν λιγα λεπτα δεχτηκαμε ενα τηλεφωνημα απο μια κατοικο του δημου Ωρωπου.
Συνεργειο εργολαβων της ΔΕΗ, χωρις καμια προειδοποιηση, μετεβη στο σπιτι της με σκοπο να κοψει το ρευμα για απληρωτους λογαριασμους.
Η ενοικος του σπιτιου, μολις τους αντιληφθηκε, τους ρωτησε τι θελουν. Με εντελως αναγωγο τροπο, ο " αρμοδιος υπαλληλος" της ειπε οτι εχει ενα πακετο με εντολες διακοπης ρευματος απο σπιτια της περιοχης . Σε σχετικη ερωτηση απαντησε, οτι δεν τον ενδιαφερει καθολου αν δεν εχει λαβει προειδοποιηση, ακομη και αν εχει στο σπιτι ασθενη με μηχανημα μηχανικης υποστηριξης της ζωης. Εκτελω εντολες, ειπε. Σιγα μην πιανω συζητηση σε οποιον παω να κοψω το ρευμα, συμπληρωσε με κυνισμο. Παρα την παρακληση της κυριας να μην της κοψει το ρευμα με την δεσμευση την επομενη να διευθετησει την οικονομικη οφειλη, το "εκτελεστικο οργανο" της ΔΕΗ, κινηθηκε προς το ντουλαπακι που βρισκοταν το ρολόι, προκειμενου να επιτελεσει το ανθρωπιστικο του εργο.
Ανοιγοντας ομως το ντουλαπακι βρεθηκε σε ενα σμηνος σφηκων που ειχαν κανει την φωλια τους στο ντουλαπι. Αυτοματα το θρασος και ο τσαμπουκας μετατραπηκαν σε φοβο και δειλια και μαζευοντας τα μπογαλακια του εφυγε μουρμουριζοντας οτι θα ξαναρθει πιο ετοιμος.
Να λοιπον αλλη μια μεθοδος που δεν την ειχαμε σκεφτει. Οσοι μενετε σε εξοχη, βαλτε μια σφηκοφωλια στο ρολοϊ της ΔΕΗ, μπας και αποφυγουμε τους κηφηνες που απειλουν να μας βυθισουν στο σκοταδι, στερωντας μας ενα βασικο κοινωνικο αγαθο, οπως ειναι το ρευμα. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου