Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Πρόσω ολοταχώς για διάλυση πάει η Ευρωζώνη

της Μ.Λ. , Κίνημα Δεν Πληρώνω

Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα ανάλγητο και διεφθαρμένο.
 Σκάβει επίμονα τον ίδιο του το λάκκο, παίρνοντας σκληρά μέτρα κατά της ανθρωπότητας. Σαν να έχασε ξαφνικά τα λογικά του και οδηγείται ολοταχώς προς τη καταστροφή του. Πότε στην ιστορική του πορεία δεν ήταν καλοπροαίρετος.
  Τίποτα δεν χάρισε στους εργαζόμενους. Τα κατέκτησαν όλα με τους αγώνες τους.
Από το 8ώρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας μέχρι το δικαίωμα της αποζημίωσης στην απόλυση από την εργασία. Η άλλοτε πανίσχυρη Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη των επιδοτήσεων, μέσα στη τελευταία πρωτοφανή οικονομική κρίση, έδειξε το πραγματικό της αναιμικό της πρόσωπο. Ένα συνονθύλευμα τραπεζών, πολυεθνικών εταιριών και αγορών κεφαλαίου που βρίσκεται σε κρίση πανικού. Τα κέρδη τους απειλούνται από τις δικές τους ανομίες, τα τοξικά παράγωγα, τα δομημένα ομόλογα, τις φούσκες, τα ασφάλιστρα χρεοκοπίας χωρών (CDS).
Την Ελλάδα, οι ύαινες των αγορών και των τραπεζών, την είδαν σαν ένα απλό ορεκτικό. Άρχισαν σιγά σιγά να τρομοκρατούν το λαό προκειμένου να τον βάλουν χωρίς τη θέληση του στο μηχανισμό στήριξης, ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ.  
«Ή μπαίνεις ή καταστρέφεσαι ολοκληρωτικά» μας είπαν.
 Εκβίασαν και τα κατάφεραν. Ο λαός εκβρόντητος, τους άφηνε σιγά σιγά να του παίρνουν πίσω κατακτήσεις αιώνων. Χιλιάδες οργισμένων διαδηλωτών ξεχύθηκαν στους δρόμους και στις πλατείες για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, νε περιφρουρήσουν τα κεκτημένα. Λεηλάτησαν μισθούς, συντάξεις, προνομιακά επιδόματα, φοροαπαλλαγές, το εφάπαξ, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την παιδεία, την υγεία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Οι δανειστές φόρεσαν στο λαό μας τις χειροπέδες της υλικής και πνευματικής σκλαβιάς και επέβαλαν σκληρά μέτρα λιτότητας με επακόλουθο ύφεση, ανεργία, φτώχεια. Ταπεινώνουν και σέρνουν τους πολίτες στις ουρές συσσιτίων, τους κόβουν εκδικητικά το ηλεκτρικό ρεύμα, ρίχνοντας τους στο σκοτάδι. Κατεβάζουν κι άλλο το αφορολόγητο όριο στις 5000 ευρώ το χρόνο και επιβάλουν επαίσχυντο χαράτσι στην ακίνητη περιουσία εκβιάζοντας τους «παραβάτες» που αδυνατούν να πληρώσουν, με τη διακοπή του ρεύματος στο σπίτι του.  
Οι τράπεζες εξευτελίζουν τους πολίτες, χρησιμοποιώντας εισπρακτικές εταιρείες, προκειμένου να αποσπάσουν τις δόσεις των τοκογλυφικών δανείων τους και απειλούν με κατασχέσεις.
 Πρόσφατα μετά από 2 μνημόνια, εμπνεύστηκαν και νέο πακέτο μέτρων 11,6 δις για τα έτη 2013-2014 που αφορά συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα κυρίως. Δεν γνωρίζουν φαίνεται τη γνωστή ρήση «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Έχουν οδηγήσει χιλιάδες απελπισμένους πολίτες στην αυτοκτονία, χωρίς να νοιώσουν τη παραμικρή τύψη γι’αυτό. Ξέρουν πολύ καλά ότι ένας πεινασμένος λαός και χωρίς αξιοπρέπεια είναι χειραγωγήσιμος. Ξεχνάνε όμως ότι το λαβωμένο ζώο γίνεται συνήθως επιθετικό και επικίνδυνο. Μετά από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία η γνωστή πια Τρόικα έβαλε στο μάτι, εκτός από τη Κύπρο και μεγάλες δυνάμεις της Ευρωζώνης, την Ισπανία και την Ιταλία και έπεται συνέχεια.

Η Ισπανία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη πλήρη προσφυγή στο μηχανισμό διάσωσης, καθώς η Βαλένθια, η Μούρθια και η Καταλονία ζητάνε βοήθεια για τα υπέρογκα χρέη τους. Στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες υπήρξε ενθουσιασμός λόγω της απόφασης για άμεση ανακεφαλαιοποίηση των Ισπανικών τραπεζών και μάλιστα χωρίς τα ποσά να επιβαρύνουν το χρέος της χώρας. Ο Ραχόι ανακοίνωσε περικοπές 65 δις την ίδια μέρα σε βάρος του ισπανικού λαού προκειμένου να ικανοποιήσει τους δανειστές. Παρόλα αυτά τα γνωστά μας CDS (ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας) δεν ακολούθησαν τον ενθουσιασμό της υπογραφής της συμφωνίας αλλά αντίθετα ξεπέρασαν τις 600 μονάδες βάσης και συνεχίζουν την αυξητική τους πορεία. Η Ισπανία λοιπόν βρίσκεται στο έλεος των αγορών και ακολουθεί τα ίχνη της Ελλάδας με την απόδοση δεκαετών ομολόγων να φτάνει στα 7,5%, 25% ανεργία και 50% ανεργία των νέων. Ο Ισπανικός λαός είναι ένας λαός περήφανος με σπουδαίους αγώνες στο διάβα της ιστορίας του. Βγαίνει κατά χιλιάδες στους δρόμους για να ανακόψει τα αρπακτικά που επιτίθενται στις κατακτήσεις του. Η αντίδραση της άρχουσας τάξης και του υπηρετικού της πολιτικού προσωπικού είναι λυσσαλέα. Ο κατασταλτικός της μηχανισμός χρησιμοποιεί ακόμα και πλαστικές σφαίρες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των διαδηλωτών. Αλλά ο Ισπανικός λαός δεν κάνει πίσω και συνεχίζει με θάρρος περισσό να αγωνίζεται για τη ζωή του αγνοώντας τους κινδύνους.

Στη διπλανή μεγάλη Ιταλία, η ιστορία και εκεί είναι πανομοιότυπη καμία πρωτοτυπία της άρχουσας τάξης. Τα ίδια σκληρά μέτρα λιτότητας. Η Σικελία βρίσκεται σε χρεοκοπία και την αποκαλούν μικρή Ελλάδα λόγω του ψηλού της χρέους. Δέκα άλλες μεγάλες πόλεις κυρίως του νότου της Ιταλίας απειλούνται με χρεοκοπία. Οριζόντιες περικοπές επιβάλλονται και στην Ιταλία απέναντι στα συνήθη υποζύγια. Επίσης πληθαίνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αναβαπτιστούν οι πολιτικού και να λυθούν τα χέρια τους για ακόμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας. Ο λαός και εκεί αντιστέκεται.
 Κοινή γαρ η τύχη όλων των λαών κοινά και τα συμφέροντά τους. Ζούμε ιστορικές στιγμές στην Ευρώπη αλλά και σ’όλο το πλανήτη.
Οι δοκιμαζόμενοι λαοί αποτελούν την πλειοψηφία το 99%.
Ας το καταλάβουν και ας νοιώσουν την πραγματική τους δύναμη που είναι απεριόριστη. Κάποια στιγμή θα ξεχυθούν πιο δυναμικά τα πλήθη των εξεγερμένων στους δρόμους. Είναι νομοτελειακή συνέπεια της πάλης των τάξεων. Το ζήτημα είναι να οργανώνονται, να βάζουν στόχους και να τους πραγματοποιούν. Να συνειδητοποιήσουν τα βήματα που πρέπει να κάνουν. Να έχουν υπομονή και επιμονή γιατί ο αγώνας τους είναι μαραθώνιος και όχι κατοστάρι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την υλική και πνευματική μας απελευθέρωση,
Τα όνειρά μας είναι πανανθρώπινα.
 Χαμένος είναι ένας αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ.

 Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Η νίκη είναι πλέον ορατή. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου