Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Τα ΜΑΤ βγηκαν πισω απο τους θαμνους της νησιδας της λεωφορου Θησεως, στο υψος της πλατειας της εκκλησιας του Αγιου Νικολαου. Μεχρι τοτε ο κοσμος στα πεζοδρομια επευφημουσε με χειροκροτηματα την παρουσια μας και την πορεια, με προεξαρχοντα παιδια του Γυμνασιου- Λυκειου της Καλλιθεας. Συγκεκριμενα οταν περνουσαμε μπροστα απο το σχολειο τους, επι της Θησεως, διακοπτωντας το μαθημα τους, κυριολεκτικα κρεμοντουσαν απο τα παραθυρα και φωναζαν συνθηματα μαζι μας. Οταν την επεσαν τα ματ ο κοσμος αρχισε να συγκεντρωνεται. Ολοι, μετα την πρωτη εκπληξη, αρχισαν να γιουχαρουν τους ματατζηδες, που ηταν τουλαχιστον 2 διμοιριες πρασινοι και μια διμοιρια μπλε, 2-3 περιπολικα με τον τοπικο διοικητη ασφαλειας (ο κουστουματος φαλακρος στο βιντεο, με τα πολιτικα και τη μικρη μοτορολα στο χερι). Αυτος στην αρχη το επαιζε δηθεν απλος κατοικος και μας ελεγε: Μην φοβαστε παιδια,μια μικρη προσαγωγη θα γινει και θα σας αφησουν. Ετσι προσπαθουσε να δημιουργησει κλιμα εφησυχασμου. Ο κοσμος δεν μασησε. Αρχισαν να βριζουν τους ματατζηδες.
Μετα ο αγνωστος για εμας κοσμος περασε στην δραση. Ο κοσμος ηταν αυτος που απεσπασε κυριολεκτικα απο τον κλοιο των μπατσων τους περισσοτερους συναγωνιστες. Αγνωστοι για εμας ανθρωποι. Σε λιγο θα γραψουμε και για διαφορα συμβαντα, οπως πχ την κλοπη της καμερας μας απο τους ματατζηδες. Ευτυχως ειχαμε προνοησει και ειχαμε φυγαδευσει την καρτα μνημης με το βιντεο ντοκουμεντο...
Αλλο αξιοσημειωτο ηταν η βιαιοτητα των ματαδων ιδιαιτερα σε μεγαλες γυναικες του Δεν πληρωνω.
Ακουγονταν στις μοτορολες: Πιαστε στον σωρο- Τουλαχιστον 10 ατομα. Κατα προτιμηση πιτσιρικαδες και γυναικες.
Ο επικεφαλης των ματατζηδων ελεγε: Ειναι λιγοι σε 5 λεπτα θα τους εχουμε μαζεψει και θα φυγουμε.(τελικα τα γεγονοτα κρατησαν πανω απο 40 λεπτα) Και σε λιγο: Μαζευεται πολυς κοσμος και μας γιουχαρει. Θα πεσει ξυλο. Του απαντησαν: Καντε τις προσαγωγες και φυγετε γρηγορα. Μεσα στα περιπολικα:κεντρο: ποσους εχεις στο περιπολικο; περιπολικο: δυο ατομα.Κεντρο: Γυρνα πισω ρε μ....α τον χριστο σου, την παναγια σου. Πρεπει να φευγετε γεματοι. Πρεπει να φερουμε τουλαχιστον 10. Μαζεψτε ατομα στον σωρο.
Οι μπλε ΥΜΕΤ "τσαλακωσαν" κυριολεκτικα (φαινεται στο βιντεο του κεντρικου Δελτιου ειδησεων του ΑΝΤ1) το κεφαλι και τον λαιμο συναγωνιστη μας, προσπαθωντας να τον βαλουν βιαιως στο περιπολικο, ο οποιος μεταφερθηκε στον Ευαγγελισμο και τωρα κυκλοφορει με κολαρο.
Συμφωνα με πληροφοριες που συγκεντρωνουμε, απο καταγγελοντες πολιτες της Καλλιθεας, δημοσιογραφους αλλα και αλλους, πισω απο την ολη επιθεση βρισκεται ο δημαρχος Καλλιθεας και προεδρος της ΚΕΔΕ πασοκος Ασκουνης. Αυτος ειχε πληροφορηθει απο πρωτο χερι τα συμβαντα του ομοσταυλου δημαρχου Κορινθου Πνευματικου, που αναγκαστηκε πριν λιγες μερες να κλειδωθει στο γραφειο του, στο δημαρχειο Κορινθου, οταν πολιτες της Κορινθου, η ανοιχτη συνελευση πλατειας Περιβολακια Κορινθου και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πηγαν εκει προκειμενου να παρει θεση ο δημαρχος. Απο την αλλη ο Ασκουνης πληροφορηθηκε οτι μετα την ΔΕΗ θα πηγαιναμε στο δημαρχειο προκειμενου να διαμαρτυρηθουμε για την σταση του δημαρχου. Εχοντας κατα νου και τα γεγονοτα της 28/10, οπου ο δημαρχος Ασκουνης και οι αλλοι "επισημοι" αποχωρησαν κακην κακως οταν ο λαος της Καλλιθεας και η τοπικη επιτροπη του Δεν πληρωνω πλησιασαν την εξεδρα των επισημων θελησε να χρησιμοποιησει την τρομοκρατια των ΜΑΤ και των συλληψεων προκειμενου να σταματησει και να τρομοκρατησει το κινημα μας.
Δεν ξερουν ολοι αυτοι, οτι στις ιστορικες συγκυριες που ζουμε, ο στριμωγμενος λαος δεν εχει αλλα περιθωρια υποχωρησης και περνα στην αντεπιθεση; Υπαρχουν και αλλα παραλειπομενα που το κινημα μας διερευνα και σε σχεση με την προβοκατσια που πηγε να στηθει, στυλ Μαγκουφη, αλλα και αυτη την φορα δεν τους βγηκε.Παρολη την βοηθεια απο τις "στρατιες προθυμων", δηθεν αριστερων ηγεσιων. Μολις στοιχειοθετησουμε τις πληροφοριες που εχουμε θα επανελθουμε.
Ευτυχως υπαρχει μεγαλη συμπαρασταση και πληροφορηση απο τους πολιτες της Καλλιθεας που ξερουν προσωπα και πραγματα. Πολλες φορες και απο τα μεσα.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου