Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Επέμβαση των ΜΑΤ στο Κέντρο Διαχείρισης Ρεύματος της ΔΕΗ - Δεκάδες πολίτες και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι εκείΚαι μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην Μεσογείων
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Επέμβαση των ΜΑΤ στο Κέντρο Διαχείρισης Ρεύματος της ΔΕΗ - Δεκάδες πολίτες συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο

- Συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και άλλα 12 άτομα
- Δεν μπαίνουμε να δουλέψουμε αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί μας
- 48ωρη απεργία απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι - Κυνηγητό με τα ΜΑΤ στη μέση της Μεσογείων
- Καλούμε άνεργους και συνταξιούχους να έρθουν να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές
Ανοιξε λίγο πριν τις 10 η Μεσογείων από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή συνδικαλιστών της ΔΕΗ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ για την λήξη της κατάληψης στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος.
Κόσμος πάνω στον δρόμο διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ
Και μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην Μεσογείων

ΩΡΑ 09.45 Κόσμος συγκεντρωμένος στην Μεσογείων

Ωστόσο, παρά την επέμβαση της αστυνομίας το κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στο Χολαργό δε λειτουργεί αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι 13 συνάδελφοί τους που προσήχθησαν από την αστυνομία.

'Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος των εργαζομένων του κέντρου διαχείρισης στον Χολαργό, Γιάννης Γκίζας "σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας εμείς δε θα μπούμε να δουλέψουμε και εδώ ειναι ένα από τα κέντρα πληροφορικής της ΔΕΗ".ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ

Οκτώ και μισή έφτασαν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο του Κέντρου Διαχείρισης Ρευματος της ΔΕΗ στο Χολαργό.
Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν αμέσως μπροστά στην πόρτα του κέντρου. Εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν παρά 30 με 40 άτομα από τη ΓΕΝΟΠ στο σημείο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακαταλάβουν την είσοδο.

Οι συνδικαλιστές πέρασαν μια αλυσίδα στην πόρτα, όμως μετά από αρκετή ώρα αψιμαχιών οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν από το σημείο.
Ωστόσο μέσα στο κτίριο βρίσκονται δεκάδες άτομα από τη ΓΕΝΟΠ που δεν επιτρέπουν την είσοδο. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν εδώ και να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρίσουν.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί και δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ. Μερικοί από τους συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της της ΓΕΝΟΠ επέμειναν να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να επικρατήσει νέα ένταση, αυτή τη φορά στη μέση της λεωφόρου Μεσογείων, ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Αποτέλεσμα, μερικά λεπτά μετά τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ όσο και άλλα πέντε άτομα να προσαχθούν από τους αστυνομικούς στο Α.Τ.
Οι εντολές των αστυνομικών ήταν σαφείς. “Βίαιη προσαγωγή όποιου επιχειρήσει να πλησιάσει στο κτίριο σε απόσταση 30 μέτρων”.
Αυτή την ώρα εντός του κτιρίου δεν υπάρχουν άτομα που μετείχαν στην κατάληψη.
Λίγο πριν της εννιά στο κτίριο έφτασε και διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ, αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι.
(newsit-sarotiko)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου